facebook

В Австрії 14-річного школяра засудили за підтримку тероризму

В Австрії 14-річного хлопця визнали винним у підготовці теракту на вокзалі у Відні.

1630270




14-річного австрійського школяра у вівторок, 26 травня, засудили до двох років позбавлення волі. Його звинуватили в підготовці теракту на залізничному вокзалі у Відні, повідомляє агентство Reuters. За твердженням обвинувачення, хлопець завантажив інструкції з виготовлення бомби на свою ігрову консоль Playstation. Окрім того, школяр вступив у контакт із прибічниками джихадистського угруповання “Ісламська держава”. Під час слідчих дій поліція також знайшла зображення зі сценами насильства та пропагандистські матеріали “Ісламської держави” на його комп’ютері та мобільному телефоні. Як стверджує обвинувачення, після здійснення теракту хлопець планував поїхати до Сирії, аби приєднатись до бойовиків “Ісламської держави”, повідомляє агентство AFP.

16 місяців із зазначених двох років позбавлення волі присуджені умовно, а тому хлопець, який у семирічному віці переїхав до Австрії з Туреччини, за ґратами повинен відсидіти вісім місяців. П’ять з них він вже відбув у слідчому ізоляторі, решту ув’язнення – проведе в центрі для утримання неповнолітніх правопорушників, заявила речниця земельного суду в Санкт-Пельтені, повідомляє Reuters.

Ще в жовтні 2014-го школяр був на короткий термін взятий під варту за підозрою в діяльності, пов’язаній з тероризмом. Після цього він був умовно-достроково звільнений, однак знову заарештований у січні. Хлопець міг отримати до п’яти років ув’язнення за підтримку терористичної організації та планування теракту, зазначає Reuters. Адвокат обвинуваченого заявив, що його клієнт виріс без батька та навчався у школі для важких дітей.

Тим часом 26 травня суд у Відні під час розгляду іншої справи виправдав 16-річну дівчину, яку обвинувачували в підготовці до вступу до джихадистської організації.

Читайте також:  5-класник прямо в школі жорстоко побив рідну бабусю

Джерело: Українська служба DW

Шукайте деталі в групі Facebook