facebook

Легше мерзнути, ніж платити: виплати субсидій взимку будуть відбуватися по-новому. Українці в шоці!

Кабінет міністрів прийняв важливе рішення по субсидіям для українців

Зокрема, уряд прийняв постанову, що передбачає підвищення плати за житлово-комунальні послуги з 15 до 20% і зменшення обсягу субсидій в наступному році.


 

Хоча глава Кабміну Олексій Гончарук обіцяє, що частка оплати за послуги ЖКГ не перевищуватиме 15 % від доходів населення.

Як відомо, комунальні платіжки завдають серйозний удар по гаманцях українців. Раніше президент Володимир Зеленський обнадіяв суспільство заявою про те, що новий уряд має вжити заходів для зниження «комунальної» статті в доходах українців.

Глава держави погрожував розпустити Кабмін, але міністри все одно затвердили постанову, яка передбачає збільшення плати за комуналку для субсидіантів. Тепер одержувачі субсидій повинні будуть платити не 15, а 20 % від середньомісячного доходу.

Але варто відзначити, що розрахунок субсидій не зазнав змін: чим менше дохід домогосподарства, тим більше субсидія на оплату послуг ЖКГ. Однак, слова міністрів не сходяться з їх діями. Кабмін виніс ініціативу про зменшення у державному бюджеті-2020 суми на виплату субсидій на 8 млрд. грн., а це передбачає скорочення кількості субсидіантів по всій Україні.

Більш того, уряд задумав провести жорстку перевірку людей, які отримують виплати від держави.

Читайте також:  РФ залишилася лідером за обсягами грошових переказів в Україну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.