facebook

Рейтинг Forbes: Меркель вп’яте стала найвпливовішою жінкою в світі

Меркель з’являлася в рейтингу найвпливовіших жінок світу за версією Forbes 10 разів за останні 12 років.

1630245




Канцлер Німеччини Ангела Меркель цього року в черговий раз визнана найвпливовішою жінкою світу згідно з рейтингом, опублікованим у вівторок на сайті американського журналу Forbes.

При цьому видання зазначає, що німецький канцлер з’являлася в цьому списку 10 разів за останні 12 років. Крім того, Меркель очолює рейтинг п’ятий рік поспіль.

На другому місці в цьому році опинилася екс-держсекретар США Хілларі Клінтон, яка висловила готовність взяти участь у президентських перегонах 2016 року. Третє місце в списку отримала дружина мільярдера Білла Гейтса Мелінда Гейтс, що займається доброчинністю.

У першу десятку також увійшли, зокрема, глава МВФ Крістін Лагард, президент Бразилії Ділма Руссефф і дружина американського президента Мішель Обама.

Крім того, у рейтингу значаться кантрі-співачка Тейлор Свіфт, глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні і генпрокурор США Лоретта Лінч.

Про життя Меркель знімуть художній фільм в Німеччині

Щорічний рейтинг журналу Forbes включає найвпливовіших жінок, які працюють у сфері політики, бізнесу, ЗМІ, науки і техніки, а також в неурядових організаціях. Рейтинг складається за трьома критеріями: доходи, згадка в ЗМІ та вплив.
За матеріалами: Интерфакс-Украина

Читайте також:  Меркель в Україні. Що відомо про візит канцлера Німеччини

Шукайте деталі в групі Facebook