facebook

Вікове слабоумство виникає через унікальні здібності мозку

Генетики з’ясували, що розвиток когнітивних функцій людини безпосередньо пов’язаний з нейроденегенеративним синдромом.

1629220



Група китайських вчених довела, що у людських предків десь в період від 50 до 200 тис. років тому змінився рівень активності 6 пов’язаних з розвитком мозку генів. Такі зміни вдосконалили зв’язок між нейронами і в результаті створили людський розум, але ці ж гени пов’язані і з розвитком нейродегенеративного синдрому – хвороби Альцгеймера.

Результати дослідження було опубліковано в BioRxiv і Nature.

Учені виявили головну причину хвороби Паркінсона

До таких висновків дослідники на чолі з генетиком із Шанхайського інституту біологічних наук Кунь Таном дійшли в результаті аналізування послідовності ДНК у 90 сучасних жителів Європи, Африки та Азії. Також аналізу піддали дані секвенування ДНК неандертальців і рештків найдавніших людей.

За словами дослідників, збільшення функціональності мозку під час природного добору та еволюції мало свою ціну для людини.

“Це призвело до локальної метаболічної та структурної нестабільності, що стали причиною підвищеного ризику розвитку нейродегенеративних процесів мозку за старіння.”

Генетики розкрили механізм редагування ДНК

Таким чином, учені припускають, що це дослідження покладе край тривалій дискусії щодо унікальності хвороби Альцгеймера для людини, надавши ствердну відповідь, а також допоможе знайти новий підхід до лікування цієї хвороби.

Це не єдина спроба в науковому світі: раніше свої рекомендації щодо зменшення ризику виникнення Альцгеймера надали дієтологи.

Читайте також:  Нарешті! Учені створили посуд, який не треба мити

Шукайте деталі в групі Facebook