facebook

Вантажівка з 39 трупами: заарештовано ще двох осіб

В’єтнамський прем’єр Нгуен Суан Фук пообіцяв представити перші результати перевірок у цій справі вже 5 листопада.



Поліція В’єтнаму заарештувала двох осіб за підозрою в причетності до загибелі 39 мігрантів, тіла яких були знайдені в причепі вантажівки в англійському графстві Ессекс 23 жовтня. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву співробітників правоохоронних органів В’єтнаму в п’ятницю, 1 листопада.

“Після того, як 10 в’єтнамських сімей повідомили, що їхні родичі зникли безвісти, побоюючись, що вони були серед 39 жертв, регіональна поліція Ха Тінь почала кримінальне розслідування за підозрою в торгівлі людьми”, – йдеться в повідомленні.

Прем’єр-міністр В’єтнаму Нгуєн Суан Фук розпорядився провести розслідування у зв’язку з можливим незаконним переміщенням людей, а також зобов’язав міністерство закордонних справ країни стежити за розвитком ситуації і співпрацювати з відповідними британськими службами для встановлення осіб загиблих. Нгуен Суан Фук вказав, що перші результати перевірок повинні бути представлені вже 5 листопада.

Раніше на цьому тижні в’єтнамська поліція заарештувала чотирьох осіб, які можуть бути причетні до загибелі 39 мігрантів у Великобританії.

Нагадаємо, минулого тижня британські поліцейські виявили вантажівку з 39 тілами в графстві Ессекс. Швидше за все, люди загинули від переохолодження. У вантажівці була мінусова температура.

Були заарештовані п’ятеро людей, серед них – 38-річні чоловік і жінка з Уоррінгтона і 48-річний чоловік з Північної Ірландії. Всі вони підозрюються у незаконному перевезенні людей і ненавмисному вбивстві та знаходяться під вартою. А 25-річному водієві вантажівки Морісу Робінсону пред’явлені звинувачення в 39 епізодах ненавмисного вбивства, а також у торгівлі людьми, сприянні незаконній імміграції та відмиванню грошей.

Читайте також:  Невтішні новини: Італія включила Україну до переліку "безпечних країн"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.