facebook

Не забереш заяву на Федину – підірвемо! У Зеленського заявили про погрози, це нечувано

Нардеп від “Слуги народу” Олександр Качура в коментарі виданню “ГОРДОН” заявив про погрози, що йому надходять через подану ним у Генеральну прокуратуру та Державне бюро розслідувань заяву на народну депутатку від “Європейської солідарності” Софію Федину після її висловлювань на адресу президента України Володимира Зеленського.



“Я подав чотири заяви щодо висловлювань Федини – у Генпрокуратру, ДБР, СБУ та МВС. І сьогодні мій адвокат повідомив, що провадження вже зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Мою заяву про скоєння злочину. Є факт, що дві особи, одна з яких – народна депутатка, розмістили відеозапис, де міститься заклик до вбивства президента.

Я вбачаю у цьому ознаки кримінального злочину, тож повідомив правоохоронні органи, щоб вони розібралися й дали правову оцінку. Я юрист і раніше якраз займався спорами, що стосуються захисту честі та ділової репутації. Є різниця між оцінним судженням і фактологічним твердженням. Я бачу ознаки фактологічного твердження”, – зазначив нардеп.

На його думку, якби Федина була депутаткою Європарламенту, її одразу б затримали після таких заяв.

“Як я розумію, слідство має ініціювати лінгвістичну експертизу, щоб з’ясувати – це просто розмова чи заклик через ЗМІ до фізичної розправи над президентом. У нас правова держава. Не може бути індульгенцій на порушення закону для окремих людей.

Ми маємо зупинити це явище в Україні, коли люди одне одному погрожують убивством. Я досліджував кримінальне законодавство ЄС, за такі висловлювання там можуть засудити на 5–10 років позбавлення волі. Якби Федина була депутаткою, скажімо, Європарламенту, її одразу б затримали після таких заяв.

Від сьогоднішнього дня мені надходить багато погроз. Здебільшого пишуть у Facebook.

Читайте також:  Зеленський відрікся! Обмежив свою владу, такого не робив жоден президент

Окрім того, сьогодні на вулиці, коли я йшов до готелю “Київ”, до мене підійшов молодик і сказав:

“Ти подав заяву на Федину, якщо не забереш, ми тебе самого підірвемо”. Подивлюся кілька днів, що буде далі, і звертатимуся до правоохоронних органів, щоб гарантувати безпеку мені й моїй родині”, – підкреслив Качура.

Зазначимо, проти народного депутата від “Євросолідарності” Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій, які публічно обговорювали варіанти смерті президента Володимира Зеленського після заяв про розведення сил на Донбасі, відкрито кримінальне провадження.

“Передайте хтось Звіробій і Федині номер кримінального провадження, щодо їх закликів до вбивства людини і повалення державної влади”, – повідомив Качура.

Крім того, він висловив надію, що справа буде розслідувана.

“Я вважаю неприпустимим, коли активісти і навіть народні депутати собі дозволяють заклики до насильницького повалення влади, в тому числі фізичної расправи – кинути гранату, що прозвучало у них в ефірі”, – сказав Качура.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.