facebook

Батько благав відкрити труну: підлітка жорстоко закатували і кинули під потяг (фото)

У Чернігівській області сталася жахлива трагедія. На колії виявили тіло підлітка, якого перед цим жорстоко вбили.

 

Деталі резонансного вбивства розповів “Оглядач”.

Трагелія сталася у Прилуках – убили 14-річного школяра Дениса Чаленка. Батьки хлопчика впевнені – його забив до смерті старший хлопець, а тіло підклав на залізничні колії. У місцевій же поліції запевняють, що хлопця просто збив поїзд.

Тільки після того, як історія отримала розголос, а місцеві жителі прийшли під відділення поліції вимагати розслідування, тіло Дениса віддали для проведення додаткової експертизи.

У п’ятницю, 1 листопада, батько загиблого Дениса, Віктор Чаленко привіз тіло сина в Київ на додаткову експертизу. “Я попросив хлопців відкрити труну і показати мені сина. Я особисто побачив, що у нього були збиті кулаки, він бився”, – розповів Віктор Чаленко.

Події вечора 29 жовтня батько зараз згадує по хвилинах. Денис у той день був у школі, фотографувався для шкільного альбому, о четвертій годині повернувся і попросився у мами піти на тренування. О 17.20 він пішов, але на тренуванні його так і не було.

Мама стала хвилюватися вже о 19 годині, коли зателефонувала синові, але ніхто не відповів, і Денис не передзвонив. Такого за ним не було. Сам батько повернувся додому з роботи на початку восьмого вечора і теж став набирати сина, але зв’язку з ним уже не було. Відчувши недобре, батько кинувся шукати його.



Звернувся в поліцію, був на вокзалі, питав, чи не бачили хлопця. “Там мені сказали, що щойно пішов поїзд. І тут дзвонить слідчий і каже, що потрібно прийти на впізнання. Я кинувся до рейок, а там Денис, і вже весь холодний. Я сам його всього обмацав – він був холодний, як камінь. Вухо надірване, пробитий череп”, – у розпачі згадує батько.

Читайте також:  Масова бійка. В Івано-Франківську на Хоткевича побилися 10 людей

За словами батька хлопчика, поліцейські не поспішали проводити слідчі дії, двоє сиділи в машині і клацали на телефоні, ще двоє курили недалеко від тіла дитини. Собака сиділа в машині, її навіть не пускали по сліду, поки чоловік не став обурюватися.

“Мені лікар швидкої сказав, що мій син помер уже давно, а не тільки що, як хотіли представити поліцейські. А ті сміються в обличчя і говорять, що лікарі в наш час прищика від бородавки відрізнити не можуть. У поліції запевняють, що мій син ішов по рейках під кайфом, у навушниках і його збив дизель.

Я на другий день говорив із машиністом, він мені сказав, що дитину не збивали. Каже, ми весь локомотив оглянули, жодних слідів там немає. Навіщо нам чужий гріх на себе брати. А в поліції знову заявляють, що на локомотиві знайшли слину Дениса. Вони знущаються!” – розповідає Віктор.

Потім батьків відправили до відділку, де опитували до 5 години ранку. “Там були і хлопці, їх теж туди привели. І одна мама до мене підійшла і сказала, “якщо б ви розпитали дітей, ви б більше дізналися, чим від поліцейських”. Я тоді подумав, що вона дивна. А потім зрозумів, що хлопців стали залякувати. Тепер вони приходять і все розповідають, що сталося, але в поліцію йти не хочуть”, – у розпачі каже батько Дениса.

Напередодні смерті, ввечері, Денис розповів батькові, що йому погрожує один хлопець. Він сказав, що конфлікт у них стався тиждень тому, той хлопець образив дівчинку, але Денис за неї заступився. І показав переписку з хлопцем, його фото.

“Це якийсь Андрій Т. Він старший Дениса, вчиться в СПТУ. Потім мені розповіли, що вони начебто домовилися зустрітися 30 жовтня біля школи, щоб влаштувати таку спортивну боротьбу в боксерських рукавичках, Денис займався боксом. Але, мабуть, усе сталося раніше, 29 жовтня. Я говорив Денису, щоб він не бився, і він мені пообіцяв. Я з дитинства вчив його стояти за себе, а тепер шкодую, краще б тихенько сидів і був би живий”, – каже батько.

Читайте також:  "Бомж, страховисько та смердючка": Злата Огнєвіч розповіла, як з неї знущались в дитинстві

На сторінці Андрія Т. є його фото з дівчатами, про яких він сам висловлюється досить образливо. Також там є і фото червоної “дев’ятки”, на якій він їздить.

Цю машину в день убивства бачили в місті. Але поліція знову не поспішає брати відео з камер спостереження, запевняючи, що потрібно дозвіл прокуратури. І впевнено заявляє, що Андрій Т. був нібито в селі.

Сам батько з родичами оглянули місце, де знайшли тіло Дениса, і все навколо, і знайшли докази, за якими побудували свою версію трагедії.

“Біля залізничних колій є сліди від протекторів машини. Мабуть, вони туди його привезли, витягли і поклали на рейки. Він так і лежав, на боці між рейками, поїзд його навіть не зачепив. Навколо є сліди крові, як його туди тягли. У нас усі знають час, коли цими шляхами проходить поїзд – 21.30.

До нього вони, мабуть, тримали його недалеко, на городі, де була кукурудза. Там на кущах, на кукурудзі ми теж знайшли краплі крові. Земля навколо втоптана щільно, а в одному місці шматочок перекопаний, хтось щось приховував. Один Андрій Т. не міг цього зробити, йому допомагав хтось старший”, – упевнений батько хлопця.

Коли люди ввечері в четвер прийшли до відділення поліції, то приїхав слідчий із Чернігова. Батько зажадав дати лампу з ультрафіолетом, щоб переглянути кров. Принесли маленьку лампочку. “Все доводилося змушувати робити, щоб дали лампу, взяли кров на аналіз. За ці кілька днів уже п’ять слідчих помінялися, все перекидають один на одного”, – каже батько.

Адвокат батьків Дениса Володимир Білик підтверджує, що слідство велося непрофесійно. “Коли я подивився матеріали справи, то у мене виникли сумніви в кваліфікації і професіоналізмі того, хто проводив експертизу. Якщо експерт оглядає труп і місце злочину, то він повинен детально все описати. А там цього немає. Тому домоглися, щоб додаткову судово-медичну експертизу провели в Києві”, – каже Білик.

Читайте також:  З’явилися подробиці загибелі трьох дітей на Чернігівщині: Розтопила піч та залишила дітей самих вдома

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.