facebook

Тисячі людей залишаться без роботи: гігант ArcelorMittal в Італії розірвав важливу угоду

Металургійна компанія ArcelorMittal у понеділок, 4 листопада, повідомила про розірвання угоди щодо купівлі італійської сталеливарної компанії Ilva.



Як повідомляє La Repubblica, причиною відмови стало зняття юридичного імунітету з керівників меткомбінату і можливе притягнення їх до кримінальної відповідальності за забруднення повітря у Таранто.

Свою позицію багатонаціональна компанія виклала в листі, пояснивши причини свого рішення.

“Угода передбачає, що в разі, якщо новий закон зачіпає план із охорони довкілля для заводу у Таранто з метою істотного порушення можливості його експлуатації або реалізації його технічного проєкту, компанія має договірне право відмовитися від угоди”, – вказали у ArcelorMittal.

“Починаючи з 3 листопада 2019 року, італійський парламент скасував правовий захист, необхідний для здійснення компанією свого екологічного плану без ризику притягнення до кримінальної відповідальності, що виправдовує повідомлення про відкликання”, – наголосили у компанії.

Таке рішення компанії стане сильним ударом по правлячій коаліції в Італії, яка сподівалася відмовити ArcelorMittal від розірвання угоди і поставить під удар авторитет Італії як надійного партнера у захисті іноземних інвестицій.

У 2018 році ArcelorMittal уклала угоду про купівлю комбінату у Таранто. У регіоні з одним із найвищих рівнів безробіття в країні це підприємство забезпечувало понад 8000 робочих місць

Правовий захист міг захистити менеджерів ArcelorMittal від судового переслідування через забруднення довкілля. При цьому, правлячий рух “5 зірок” виступив проти продовження юридичних винятків. У коаліції заявляють, що місцеві жителі могли постраждати від забруднення повітря. Але тепер їм загрожує тотальне безробіття і зростання злочинності.

Повідомлення компанії про відкликання набуде чинності протягом 30 днів.

Читайте також:  Українцям на замітку: Італія дозволила в’їзд вакцинованим українцям

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.