facebook

Через зближення з Росією. Ляшко побився зі скандальним “слугою народу”

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко побився з нардепом від “Слуги народу” і главою комітету Ради з енергетики і ЖКГ Андрієм Герусом.



Інцидент стався в Залі офіційних делегацій аеропорту “Бориспіль”, про що OBOZREVATEL повідомили свідки події.

Конфлікт стався через розбіжності в політичних і економічних питаннях. Ляшко назвав “слугу народу” зрадником, який працює в інтересах Кремля.

Також Ляшко здивувався, що нардеп робить в ЗОД, оскільки прохід туди коштує близько 3,5-4 тисяч гривень. Лідер Радикальної партії заявив, що бронював прохід за свої гроші і поцікавився, чи не за державні гроші пройшов Герус. Але той ухилився від відповіді.

Герус, якого небезпідставно називають людиною бізнесмена Ігоря Коломойського, виступає за зняття санкцій з Росії з метою відновлення імпорту електроенергії у агресора. Завдяки його зусиллям, Росія в ніч з 4 на 5 листопада рекордно наростила експорт “струму” в Україні.

Про інцидент повідомили поліції. Правоохоронці “проводять перевірку”.

Незабаром Ляшко в Facebook прокоментував інцидент, назвавши Геруса російським лобістом. “Україна сьогодні потрапляє в повну енергетичну залежність від країни-агресора. Ця зрада має бути розслідувана і покарана!” – написав екснардеп.

Нагадаємо, з 1 жовтня Україна відновила імпорт електроенергії з РФ, який не здійснювався з 2015 року. Поставка була проведена рівним графіком потужністю 100 МВт. За даними джерел на ринку, імпорт здійснюється компанією “Юнайтед Енерджі”, яку пов’язують з Ігорем Коломойським.

Імпорт з Росії став можливий завдяки поправці до закону “Про зміни до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії”, яку ініціював Андрій Герус.

Більшість енергроекспертів розцінили початок імпорту електроенергії з РФ як загрозу енергонезалежності України та переконані, що Росія буде використовувати його для політичного тиску на Київ. А також підкреслюють, що це загрожує євроінтеграції, оскільки згідно з Угодою про асоціацію з ЄС Україна повинна від’єднатися від енергосистеми Росії-Білорусі в 2022 році і приєднатися до європейської енергосистеми.

Читайте також:  Обама прирівняв гомофобію до расизму

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.