facebook

Синоптик розповів, коли в Україні розпочнеться “справжня зима”

“Бабине літо” в Україні, зміниться різким похолоданням.



Про це розповів старший науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту Владислав Тимофеєв, передає “Обозреватель”.

Погода, яка є зараз – це аномалія. як за статистичними показниками, так і за відчуттями, і може розглядатися як повернення тепла, можливо, останнього перед настанням зими.

За його словами, погоду першого тижня листопада можна назвати аномальною, оскільки “середня добова температура 4 і 5 листопада відзначена вище 13 градусів, а перевищення торкнулися як середнього, так і максимального значення”.

Вчений зазначає, що один із проявів глобальної зміни клімату, “яка зазвичай проявляється в підвищенні температури повітря”. “Нинішнє листопадове тепло також пов’язано з перенесенням повітря з тропічних районів при взаємодії з великим циклоном над Європою

За оцінками вченого, це один із проявів глобальної зміни клімату, “яка зазвичай проявляється в підвищенні температури повітря”.

Зараз в Україні триває теплий листопад через перенесення повітря з тропічних районів при взаємодії з великим циклоном над Європою.

Вчений переконаний, що “зважаючи на аналіз аналогічних процесів, можна стверджувати, що певний час антициклон ще буде домінувати, обумовлюючи теплу погоду, але після його відступу можливі різкі коливання погодних умов зі зниженням температури і сильними опадами”.

Такі коливання можуть бути протягом найближчого місяця.

Читайте також:  Осінь буде аномально спекотною: кліматолог здивувала прогнозом погоди для України

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.