facebook

Українських заробітчан чекають зміни: у Раді зареєстрували проєкт закону

Ухвалили законопроєкт.

У парламенті зареєстрували законопроєкт №2365 щодо працевлаштування українських заробітчан. Нардепи створили план захисту українців від шахраїв, а також ввели постанову про справедливу оплату праці.

Про це повідомляє Обозреватель.

Таким чином, у Раді пропонують скасувати плату за пошук робочого місця. Крім того, започаткувати боротьбу з шахраями на ринку працевлаштування.




Проєкт закону передбачає кілька важливих нововведень:

Агентство не братиме гроші з претендента. Всі витрати бере на себе роботодавець, який і шукає людину;
Якщо ж компанія спробує вимагати гроші, то її оштрафують – від 34 до 50 тисяч гривень;
Компанія-посередник зобов’язана надати трудовий договір зрозумілою для працівника мовою (українською чи російською, за бажанням). Також вона повинна надати договір про співпрацю з потенційним роботодавцем;
Посередник зобов’язаний розповісти здобувачу абсолютно всю необхідну інформацію – формат майбутньої роботи, умови проживання, наявність будь-яких міжнародних договорів між Україною та країною перебування;
Реєстрація фірм-посередників (рекрутерів) перейде на заявний принцип. Це має спростити складну систему ідентифікації компаній.
Зазначається, що у Європі очікується бум на робочу силу. На початку 2020 року Німеччина відкриє свій трудовий ринок для мільйонів заробітчан.

Нагадаємо, парламент прийняв у другому читанні законопроєкт №2283 “Про внесення змін до закону “Про державний бюджет України на 2019 рік”.

Читайте також:  Заробітчанин розкрив правду про українців, ось чому нас не люблять закордоном

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.