facebook

Російської військової техніки біля кордону стало втричі більше – Reuters

На багатьох транспортних засобах номерні і розпізнавальні знаки відсутні, військовослужбовці зняли відзнаки з форми.

Росія протягом тижня збирає війська і сотні одиниць озброєння, в тому числі мобільні ракетні установки, танки і артилерію на тимчасовій базі біля українського кордону, повідомляють кореспонденти Reuters.

Кількість військової техніки на Кузьмінському полігоні, що за 50 км від кордону, зараз втричі більше, ніж в березні цього року.

При цьому на багатьох транспортних засобах номерні і розпізнавальні знаки відсутні, військовослужбовці зняли відзнаки з їхньої форми.

За їхніми даними, озброєння, що перебуває на цій базі, включає всі види зброї, які Росія і раніше використовувала на Донбасі.

Так, протягом чотирьох днів, починаючи з суботи, кореспонденти зафіксували чотири товарні потяги з військовою технікою і солдатами, які прибули на станцію біля Ростова. Ще приблизно половина цієї кількості техніки прибула до Кузьмінському полігону автомобільною дорогою.

Більше того, поїзди з військовою технікою щодня прибувають і на станцію Матвєєв Курган. Один з них, який прибув у вівторок, перевозив 16 танків Т-72 і кілька військових вантажівок.

У цілому за чотири дні було привезено 26 танків, близько 30 установок Ураган, кілька десятків вантажівок, а також кілька бронетранспортерів і самохідних гаубиць.

Зазначимо, про перші колони військової техніки Reuters повідомляв 24 травня.

Читайте також:  Найдорожче, що тернополянин привіз з італійських заробітків, це – кіт

Шукайте деталі в групі Facebook