facebook

“Найбільший обман”: Зеленський терміново звернувся до укаїнців щодо ринку землі

Українці не є повноцінними власниками своєї землі, як це написано в Конституції.

Володимир Зеленський звернувся до українців щодо відкриття ринку землі.

Про це президент сказав у відеозверненні.

Він зазначив, що сьогодні українці не є повноцінними власниками своєї землі, як це написано в Конституції, а пичиною є те, що держава не створила умови, щоб простий українець міг розвивати господарства на своїй землі.

За його словами, українці не можуть продавати чи купувати ділянки сільськогосподарського призначення. Громадяни України позбавлені цього права, як і жителі Північної Кореї, Венесуели, Таджикистану, Куби та Конго. Проте у європейських країнах та США він є.

Президент зазначив, що скоро ВР розглядатиме питання відкриття ринку землі. Він нагадав, що останні 20 років цим питанням в Україні маніпулюють.

Відтак Зеленський заявив про таке рішення: між першим і другим читанням до чинного проекту закону будуть внесені правки, згідно з якими право купувати і продавати землю матимуть тільки українські громадяни і українські компанії, засновані виключно українськими громадянами. Іноземці та компанії, які мають серед засновників іноземців, отримають право купувати українські землі лише в разі, якщо на це буде згоду народу України. Відповідний пункт буде міститись законі.

Читайте також:  На Богородчанщині чоловік намагався продати холодну зброю за 20 тисяч гривень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.