facebook

Використовєте бойлер в дома? Мoжeтe вжe йoгo дeмoнтoвyвaти. Кабмін встановлює жopсткe oбмeжeння

Уряд обмежив можливість відмови від послуг центрального опалення та гарячого водопостачання. Замінити комунальний сервіс на окремий котел або бойлер можна буде лише в тому разі, якщо не менше половини мешканців вже відрізали свої квартири від загальної труби, передає UBR.



Відповідні зміни передбачені новим законом про ЖКГ, який набув чинності з кінця 2019 року. Так, власник квартири має право відмовитися від зазначених комунальних послуг лише в тому випадку, якщо до моменту запуску закону не менше половини власників житла і нежитлових приміщень вже відмовилися від них.

Місцева влада повинна розмістити на офіційному сайті повний список будинків, у яких вже відключені від централізованих послуг половина і більше квартир. Також вона буде приймати заявки на відключення.

При складанні заяви необхідно вказати причини відключення, а також вказати альтернативи, якими можна замінити комунальну послугу. Після цього спеціальна комісія дасть рекомендації щодо відключення, а також порадить, де і в якому обсязі збирати техумови для проектної документації.

Відключення необхідно провести до 1 жовтня з умовою, що дана процедура не перешкодить подальшому постачання інших квартир загальноміським опаленням і гарячою водою.

Читайте також:  Автобуси розбиті камінням: українці з Уханя "прорвалися" у санаторій Нових Санжар. Фото і відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.