facebook

Блискавка! Або Зеленський позбудеться Коломойського, або Україна позбудеться їх обох

Пост зі сторінки Рух Опору Капітуляції. Публікуємо мовою оригіналу. Орфографію та синтаксис збережено.



Або Зеленський позбудеться Коломойського, або Україна позбудеться їх обох

Останні заяви І.Коломойського про необхідність переорієнтації України на Росію можна класифікувати як державну зраду і цим повинно зайнятись СБУ та ДБР. Крім того має бути публічна позиція Президента із засудженням зрадницьких заяв олігарха та чіткі дії щодо нього. Президент має продемонструвати, що він лідер країни і не боїться викликів та проблем, пов’язаних з ними. А заяви Коломойського і його вплив на політику влади – це і виклик, і проблема. І проблема особисто для Президента.

Відсутність президенської реакції означатиме, що в Україні немає Президента як Гаранта Конституції. Саме її покликаний захищати Президент. Саме в Конституції закріплено крус України в НАТО та ЄС. І подібні заяви оліграха, враховуючи його вплив на владу, є замахом на Конституцію України. Це вже не кажучи про асбурдність і злочинність заяв про необхідність замирення з агресором, бо він нам може дати десятки мільярдів доларів замість МВФ. Росія дійсно дасть нам десятки мільярдів, але як репарації черех агресію, анексію Криму та окупацію частини Донбасу.

В цій ситуації лише один можливий варіант дій з боку влади – засудження заяв Коломойського, усунення його від будь якого можливого впливу на владу та кримінальне провадження щодо оліграха через ознаки державної зради в його заявах. Зеленський має зробити вибір: або він Президент України, або він Президент Коломойського. Від цього залежить його подальша доля.

Читайте також:  Москаль знову послав Супрун, але цього разу – ще далі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.