facebook

Як бойовики “ЛНР” лякали Донбас російською установкою “Змій Горинич”

Терористи “ЛНР” провели випробування російської установки розмінування УР-07, відомої як “Змій Горинич”. Вибухи було чутно навіть у центрі Луганська



img

Про це повідомляє видання терористів “Луганский информационный центр“.

Бойовики “ЛНР” провели на Олександрівському полігоні під Луганськом випробування установки розмінування УР-07 (“Змій Горинич”) виробництва Росії. Зброю вони встановили на базі всюдоходу МТ-ЛБ.

Під час пробного пуску вибух тротилу, яким був споряджений заряд розмінування, був настільки потужним, що його чули навіть у центрі Луганська.

Терористи стверджують, що отримали цю зброю не від Путіна, а відібрали ще взимку у київських силовиків у Дебальцево.

https://www.youtube.com/watch?v=SqkV0YQYFL8

До речі, ця установка активно використовувалась у чеченській війні як бойовиками, так і російськими військами. В Україні вона не випускається і офіційно не стоїть на озброєнні у військових.

УР-07 (неофіційна назва – “Змій Горинич”) – російська установка дистанційного розмінування. Вона призначена для створення безпечних проходів у мінних полях. Розмінування може робитись як із землі, так і з води.

У машині встановлена пускова установка з зарядами розмінування УЗП-06 або УЗП-06Д і механізмом відчеплення гальмівного канату. Дальність подачі зарядів УЗП-06 становить 340 метрів, а УЗП-06Д – кілометр.

“Горинич” дозволяє створювати коридори для просування військ шириною від 6 до 10 метрів і довжиною до 80 метрів.

Фото: lug-info.com

Випробування “Горинича” у Сирії

Читайте також:  За добу на Донбасі загинули шестеро українських військових - штаб АТО

Шукайте деталі в групі Facebook