facebook

На Луганщині спіймали торгівця насінням з російського “гумконвою”

У Лисичанську правоохоронці затримали автомобіль, водій якого намагався провезти вглиб контрольованої Україною території Луганщини вісім лантухів і сім картонних коробок із овочевим насінням елітних сортів з останнього російського “гумконвою”



im578x383-nasinnya

Про це на своєму сайті повідомив очільник Луганської області Геннадій Москаль.

Всього в машині виявили у запакованому вигляді 21 тис. пакетиків насіння орієнованою вартістю 400 тис. грн. Як з’ясувалося, вантаж направлявся із м.Гірське (що на лінії розмежування вогню) до Харкова. Його власник зізнався, що отримав насіння з окупованої території, куди його завезли в одному з останніх російських “гумконвоїв”, і хотів продати в Харкові та інших обласних центрах України. Дома в нього під час огляду виявили ще 24 тис. пакетиків із насінням, приблизна вартість яких – 430 тис. грн.

“Це далеко не перший факт масового розкрадання гуманітарки, яку Росія під виглядом благодійництва завозить на території, нею ж окуповані. Тільки недавно з Луганська втекли міністерша освіти “ЛНР” Лаптєва зі своїм заступником Тарасюком, котрі завищували на папері кількість учнів і отримували на “мертві душі” допомогу з Росії, яку привласнювали”, – зазначив голова Луганщини.

Як повідомив Москаль, в місті виявили цілі таємні склади з російською гуманітаркою, яку “ці аферисти просто не встигли продати”.

Він також додав, що масове розкрадання “гумконвоїв” відбувається постійно, бо самопроголошеними республіками керують звичайні злодії й хапуги.

джерело http://espreso.tv/news/2015/05/28/na_luganschyni_spiymaly_torgivcya_nasinnyam_z_rosiyskogo_quotgumkonvoyuquot

Читайте також:  Путінський "гумконвой" потрапив у ДТП, є потерпілі

Шукайте деталі в групі Facebook