facebook

Понад 6 тисяч українців опинились за колючим дротом по всьому світу: слуги народу замислили повернути всіх додому

Народні обранці почали втілювати план щодо повернення в Україну наших громадян, які відбувають покарання у в’язницях за кордоном. Як стало відомо, у різних країнах світу засудили до ув’язнення 6180 українців. Голова робочої групи Комітету парламенту з прав людини Дмитро Лубинець розповів детальніше, скільки українців сидять ув’язненими у різних країнах.



“У в’язницях Греції — 168 українців, яких звинувачують у транзит нелегальних мігрантів. Організовані злочинні групи дуже часто обманом вербували їх нібито для роботи на туристичних суднах, а насправді залучали до протизаконних угод. Строки покарання — від 20 до 280 років”, – заявив голова робочої групи Комітету парламенту з прав людини Дмитро Лубинець.

За словами чиновника, найближчим часом уряд прийме низку конкретних дій для повернення на батьківщину ув’язнених українців.

В даний план входять першочергові кроки щодо повернення громадян України з в’язниць Греції на батьківщину.

До речі, у Раді хочуть відійти від основного методу покарання злочинців і закрити близько третини тюрьм. У Мін’юсті пропонують замінити тюремне ув’язнення на методи, які застосовують в Європі — покарання у вигляді програми корекції, часткову ізоляцію або носіння електронного браслета.

На сьогодні в Україні існують понад 100 тюремних установ. Старі тюрми планують закрити і земельні ділянки продати, а на місці деяких побудувани нові заклади. Реалізація проекту запланована в 2020 році, однак для цього Україні необхідно іноземне фінансування.

Нагадаємо, що у Раді хочуть повернути на батьківщину українських зеків. Почали розробляти план про повернення ув’язнених з інших країн на батьківщину

Читайте також:  До п’яти років тюрми загрожує 30-річній львів’янці, яка організувала бордель на прикарпатському курорті

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.