facebook

“Погубив нашу донечку”: Резонансне вбивство школярки. Нелюд тікає від покарання

З моменту загибелі в ДТП під Києвом 13-річної Ані Шевчук життя її родини перетворилася на справжній кошмар. У червні 2017 року у селі Тарасівка Київської області дівчинку насмерть збив автомобіль ВАЗ.



Ця трагедія трапилась 22 червня 2017 року. Сестри Аня та Альона Шевчук підходили до будинку, коли на перехресті молодшу сестричку збив легковий автомобіль ВАЗ. Від удару дівчинку разом із велосипедом відкинуло на десяток метрів. Усе це відбулося на очах старшої сестри.

“Я підбігла до Ані і почала перевіряти пульс. Вона стікала кров’ю. Водій зупинився в 50-80 метрах”, – зі сльозами згадувала дівчина.

За кермом автомобіля перебував 47-річний Станіслав Сторожик. За словами родичів, водій навіть не підійшов до збитої ним дівчинки і від самого початку поводився зухвало: кричав на людей і навіть накинувся на матір школярки.

Майже на всіх судових засіданнях Сторожик продовжував вести себе в тому ж дусі, обзиваючи родичів загиблої, ніби вірив у свою повну безкарність.

Протягом всього часу батьки разом із адвокатом били на сполох, що розслідування смертельної ДТП велося з кричущими порушеннями. Так, маму дівчинки Людмилу Шевчук два місяці не визнавали потерпілою. Свідчення старшої сестри Олени слідчий переписував сім разів.

І подібних “непорозумінь” було чимало.

Людмила Шевчук вважає, що все робилося для того, аби зробити винною її дитину. “Якби не увага громадськості та ЗМІ, справа не дійшла б до суду, – впевнена вона.

У результаті суддя Києво-Святошинського районного суду засудив 47-річного водія Станіслава Сторожика до восьми років позбавлення волі. Однак боротьба не завершена. Водій подав апеляцію, розгляд якої заплановано на 5 грудня.

Читайте також:  Обов'язкові касові апарати для ФОПів: Разумков зробив заяву

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.