facebook

На Прикарпатті за кошти Програми розвитку ООН збудують сонячну електростанцію

На Прикарпатті відбувся форум Проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” за участю сільських голів, представників громад, які братимуть участь у реалізації цього проекту. Це зокрема, сільські громади Боднарова, Студінки, Сівки-Войнилівської і Станькови.

solar_panel_1414744973



За допомогою коштів проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-III” у Станькові планують утеплити фасад школи,у Боднарові — фасад дитячого садочка, у Студінці — утеплити і перекрити дах школи, у Сівці-Войнилівській “замахнулися” на інноваційний проект — встановлення сонячної міні-електростанції, яка забезпечуватиме електроенергією освітлення сільських вулиць, а решта електроенергії використовуватимуть для потреб школи. На інноваційний проект, як зазначалося на форумі, буде спрямовано 15 тис. дол. коштів ООН, решту 25 тис. дол. — на 3 інші проекти.

 

Завдячуючи  проекту Європейського Союзу ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” села Калущини вже вирішили багато проблемних питань. Як приклад — реконструкція ФАПу у Середньому Угринові, де нині є всі умови для прийому пацієнтів; зроблено капітальний ремонт системи опалення у Ріп’янській школі, освітлення вулиць у селах тощо. За кошти Кіотського протоколу здійснено енергозберігаючі заходи у Верхнянській та Голинській школах, дитячому садку в Новиці, Тужилівському НВК.

Читайте також:  У Щасті бойовики знищили теплову електростанцію

Шукайте деталі в групі Facebook