facebook

В Україні призупинили виплату допомоги при народженні дитини: у чому причина

Фонд соцстрахування призупинив перерахунок коштів для виплати лікарняних і допомог з вагітності та пологів особам, у яких є страховка. У Мінсоці заявили – ФССУ захопили рейдери.

Про це повідомили у пресслужбі ФССУ у Twitter. Це пояснили браком коштів. “20 листопада 2019 року ФССУ призупинено перерахування коштів для виплати лікарняних і допомог з вагітності та пологів застрахованим особам. На сьогодні до Фонду подали на фінансування заяви-розрахунки на 13,573 млрд гривень, що перевищує кошторис за цим напрямом на 1,038 млрд грн”, – йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що зможуть відновити виплати після внесення змін до бюджету ФССУ на 2019 рік.

За словами виконавчого директора фонду Євгена Баженкова, причина не у нестачі грошей, а суто бюрократична. “Кошти на рахунках є, але від сьогодні ми не маємо права їх перерахувати до внесення змін до річного бюджету”, – цитує слова Баженкова пресслужба ФССУ.

Заявили про рейдерське захоплення ФССУ
При цьому заступник міністра соціальної політики Олег Коваль у Facebook заявив, що в ФССУ, можливо, зараз відбувається рейдерське захоплення. За його словами, такі дії вчиняє Євген Баженков, фігурант кримінальної справи за незаконні дії з майном Фонду за сприяння Державного реєстратора. Баженкова незаконно в Єдиному держреєстрі вказали керівником виконавчого ФССУ. Незважаючи на те, що повноваження з відновлення або звільнення директорів виконавчого Фонду належать Правлінню Фонду соціального страхування.

Читайте також:  Дефолт Приватбанку та Ощадбанку за єврооблігаціями майже неминучий

”Мінсоцполітики вважає такі дії реєстратора неприпустимими і звернулося зі скаргою до Мін’юсту з позицією скасувати реєстрацію та надіслало листа до виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, в якому наголошено, що всі дії, вчинені Баженковим до моменту його законного поновлення на посаді, вважатимуться перевищенням повноважень та підлягатимуть скасуванню у порядку, передбаченому Законом України”, – повідомив Коваль.

”Співпраця Міністерства з будь-якою особою, яка є фігурантом кримінальної справи щодо розкрадання державного майна, неприпустима”, – резюмував заступник Міністра.



Як повідомляв OBOZREVATEL, Верховна Рада запропонувала уряду збільшити у 2020 році розмір допомоги у зв’язку із народженням дитини. На первістка мають намір виділяти 100 тисяч гривень, на другу дитину – 200 тисяч, а на третє й наступні поповнення в родині – до 400 тисяч гривень.

В Україні можуть ввести обов’язкову оплачувану 10-денну відпустку для чоловіків при народженні дитини. Відповідний законопроєкт №10099 зареєстрували під авторством 13 народних депутатів із різних фракцій.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.