facebook

“Натискаєш кнопку і корупціонера немає”: Зеленський в Естонії розповів про “Державу в смартфоні”

Зеленський відзначив, що «глобальною» метою української влади є побудова країни з добре розвинутою цифровою економікою.



Президент України Володимир Зеленський заявив, що проект «Держава в смартфоні» полегшуватиме життя громадян та ускладнюватиме життя для корупціонерів. Про це він сказав під час виступу на цифровому форумі «Digital society sandbox» у Таллінні.

«Сьогодні віце-прем’єр-міністр України Михайло Федорів та міністр зовнішньої торгівлі та інформаційних технологій Естонії Каймар Кару підпишуть дуже важливий меморандум, який відкриває зовсім нову еру в українсько-естонських цифрових відносинах», – зазначив він.

За словами президента, ІТ-фахівці України заслуговують мати цифрові можливості для кращого та зручнішого життя. «Проект «Держава в смартфоні» полегшує життя громадян та ускладнює життя для корупціонерів. Це найголовніша, найпріоритетніша сьогодні задача для нашого нового молодого уряду. Просто натискаєш кнопку – і все: корупціонера немає. Це не вибух…», – додав глава держави.

Зеленський відзначив, що «глобальною» метою української влади є побудова країни з добре розвинутою цифровою економікою. «Наразі дехто називає законодавчий процес в Україні шаленим принтером, турборежимом через неймовірну кількість законів, які ми приймаємо. Це правда: ми за 2,5 місяці прийняли 82 закони. Це поліпшує бізнес-клімат в країні. Ми потрошечки боремося з корупціонерами, дуже серйозно», – наголосив президент.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство цифрової трансформації заявило, що має намір запустити портал цифрової держави «Дія» («Держава у смартфоні»), який поєднуватиме в єдиному електронному форматі всі послуги, що держава надає громадянам і бізнесу. У міністерстві заявили, що протягом п’яти років переведуть надання всіх послуг у цифровий формат, а за три роки Україна увійде у ТОП-3 країн у сфері відкритих даних у світі. Мобільний додаток «Держава в смартфоні» планують презентувати у грудні. Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук назвав реалізацію програми «Держава у смартфоні» однією з найпріоритетніших для уряду.

Читайте також:  "Совок": Маруся Звіробій зробила жорстку заяву про Президента Зеленського

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.