facebook

На Прикарпатті викрили незаконне вивезення з України двигунів до бронемашин

Контррозвідники та слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області викрили незаконне вивезення з України до країн ЄС двигунів, які використовуються для комплектування бойових бронемашин, що знаходяться на озброєнні ЗСУ.
21 листопада правоохоронці затримали іноземця, який намагався вивезти за межі України товари військового призначення – дизельний двигун марки УТД20С1.



Під час подальших слідчих дій за адресою комерційної структури (пов’язаної з фігурантами кримінального провадження) виявлено 20 дизельних двигунів марки УТД20, які за оперативною інформацією готувалися до вивезення за кордон. Ці мотори встановлюються на БМП-1, БМП-2 та відносяться до товарів військового призначення. У зловмисників також виявлено 21 корпус та інші запчастини до комплектації двигунів.

Наразі тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) та ч. 3 і 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Читайте також:  Спалах Covid-19 в одному з сіл Прикарпаття виник через масову гулянку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.