facebook

Жінка в Одесі сходила до гінеколога, а потрапила в порно: скандал з камерою в кабінеті УЗД отримав продовження

Договір про оренду з лікарем, який вів прийом у кабінеті, розірвано.



В Одеському онкологічному диспансері кабінет УЗД, де виявили приховану відеокамеру, записи з якої викладалися на одному з порносайтів, здавався в оренду з 2010 року. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомили головний лікар диспансеру Олег Лук’янчук і представник інтересів медустанови юрист Олександр Саінчин. Згідно з наданим ними договором оренди, кабінет, розташований на 3-му поверсі головного корпусу диспансеру (в гінекологічному відділенні), здається в оренду з 2010 року В’ячеславу Триполку. На дверях зазначеного кабінету на інформаційній табличці також вказується, що в ньому приймає лікар вищої категорії (з таким самим іменем і прізвищем). Крім того, написано: «ФОП «Триполко». У 2017 році оренду кабінету було продовжено, щомісячна плата становить близько 7,3 тис. грн. Власником кабінету значиться Одеська обласна рада. За словами Саінчин, іншими відносинами, крім оренди, диспансер і Триполко не пов’язані, і медустанова не контролює роботу даного кабінету. Як стверджує Лук’янчук, через скандал репутації онкодиспансеру завдано великої шкоди.

«Спочатку я подумав, що це чийсь злий жарт. Як громадянин, як лікар, я ошелешений», – сказав головлікар.

Він наголосив, що договір про оренду розірвано, зараз це питання вирішується на рівні обласної ради. Системний адміністратор, який забезпечує роботу відповідного обладнання в диспансері, перебуває в штаті медустанови. Але, як стверджує керівництво онкодиспансеру, він ніколи не був в орендованому кабінеті. На сьогодні в обласному диспансері 35 орендарів.

У зв’язку з інцидентом, за словами Лук’янчука, адміністрація звернеться до Фонду держмайна і Одеської обласної ради з проханням про перегляд умов договорів оренди. При цьому юрист зазначив, що медустанова може бути лише ініціатором. Як повідомляв УНІАН, в Одесі правоохоронці розслідують факт розміщення в інтернеті відеозаписів гінекологічних ультразвукових досліджень пацієнток, зроблених в Одеському обласному онкологічному диспансері.

Читайте також:  У «Слузі народу» розповіли, чи люструватимуть Пристайка, Абромавичуса і Данилюка

За фактом у листопаді відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Зокрема, в поліцію звернулася жінка із заявою про те, що на одному з порносайтів невідомі розповсюдили відео порнографічного характеру. На даному відео – заявниця під час проведення процедури УЗД в Одеському онкологічному диспансері.

Під час оперативно-розшукових заходів було виявлено, що в кабінеті лікаря встановлено приховану камеру, яка знімає процедуру УЗД. При цьому пацієнтам про відеофіксацію ніхто не повідомляє. Також встановлено, що на зазначеному інтернет-ресурсі опубліковано збірку порнографічних відеозаписів з цієї камери відеоспостереження, встановленої в кабінеті гінекологічного відділення.

У цих відеоматеріалах містяться записи з початку 2018 року по квітень 2019 року. 26 листопада головлікар диспансеру Олег Лук’янчук заявив, що незаконна відеозйомка гінекологічних УЗД відбувалася на території, яка здається в оренду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.