facebook

«Арешт на 60 днів без права застави»: Суд ухвалив рішення по Олегу Ляшко

Апеляційний суд Київської області залишив в силі запобіжний захід для колишнього народного депутата, лідера Радикальної партії Олега Ляшка – особисту поруку.



Як повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі прокуратури Київської області, апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції.

“Рішення суду першої інстанції залишається без змін, відповідно в задоволенні апеляційної скарги прокуратури відмовлено”, – сказали в прес-службі, зазначивши, що прокуратура просила про арешт Ляшко.

Як повідомлялося, увечері 6 листопада в залі іноземних делегацій міжнародного аеропорту “Бориспіль” стався інцидент між Ляшком і народним депутатом фракції “Слуга народу” Андрієм Герус. Глава Радикальної партії звинуватив Геруса в лобіюванні поправки, що дає можливість закуповувати Україні російську електроенергію. Про що сталася бійці в правоохоронні органи повідомили працівники аеропорту.

18 листопада Ляшко отримав підозра через бійку з Герус, а також приніс заяву з вимогою про відкриття кримінального провадження проти Геруса за “державну зраду” і “зловживання владою”. Прокуратура повідомила Ляшко про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча), яка передбачає безальтернативний арешт.

19 листопада Бориспільський суд (Київська обл.) Відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання для Ляшко, відпустивши його під особисту поруку нардепів Вікторії Сюмар (фракція “євросолідарності”) і Михайла Волинця (фракція “Батьківщина”).

25 листопада прокуратура Київської області повідомила, що оскаржить рішення суду, яким Ляшко обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Читайте також:  Як невакцинованим українцям поїхати до іншого міста: Ляшко назвав єдиний варіант

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.