facebook

“Я знав, що він був наркоманом”: у Московському патріархаті прокоментували скандал із своїми попами

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука Української православної церкви Московського патріархату прокоментував новину про те, що його помічника затримали під час отримання наркотиків.

Про це повідомляє “Перший запорізький“.

«Зі скорботою в серці підтверджую, що клірик нашої єпархії був затриманий правоохоронними органами. Для мене і для всієї нашої пастви це важкий удар. Священнослужитель будь-якого рангу повинен бути прикладом для прихожан і зразком духовного життя. На жаль, так буває далеко не завжди. Навіть в Церкві люди падають і оступаються, – повідомив митрополит Лука у своїй телеграм-каналі, – Затриманого клірика єпархії Євгенія Кугатова я знаю давно, з тих пір, коли був ще намісником Глинської пустині. Я знав також і про його наркозалежність. Але я бачив і його покаяння, і його бажання позбутися від цієї недуги. Довгі роки вдавалося стримувати хворобливі потяги наркозалежності Євгенія. Але влада диявола, на жаль, знову взяла гору над ним»



, – сказав Митрополит.

Він також додав, що до цього клірика будуть прийняті всі необхідні дисциплінарні заходи, а він сам готовий надати необхідну допомогу для розслідування цього інциденту.

Читайте також:  “10 днів боролась за життя, відмовили нирки і підвищився тиск”: у лікарні раптово померла 7-річна дівчинка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.