facebook

“Хлопчисько” і найкращий снайпер: ексклюзивні дані про вбивцю дитини депутата

Одним із підозрюваних у жорстокому вбивстві 3-річного сина бізнесмена і депутата В’ячеслава Соболєва виявився 20-річний Андрій Лаврега. Хлопець родом із Черкаської області, з патріотичної сім’ї. Його добре знають і військові, і волонтери.

Він у 17 років вирушив на фронт як доброволець, а зі своїм ймовірним співучасником Євгеном Семеновим познайомився під час служби.

OBOZREVATEL першим публікує деталі біографії підозрюваного у вбивстві молодого ветерана.

Був снайпером і воював із 17 років


За словами товаришів по службі Андрія Лавреги (позивний Тихий), хлопець воював на Сході з 17 років. Андрія не завжди брали навіть на операції, хоча він рвався в бій, намагався всюди бути першим. “Через юний вік його завжди оберігали, ще зовсім хлопчисько. Але він один із кращих, був і снайпером”, – каже боєць.

У соціальних мережах Андрій називає себе Олександром Яровим. Серед друзів у нього є і його мама, Людмила Лаврега, теж із міста Черкаси, як і Андрій.

На фото видно, що мама завжди підтримувала сина, приїжджала до них у батальйон “Аратта”, знайома з його командиром “Червнем” (Гергертом). У коментарі OBOZREVATEL Гергерт підтвердив, що й Андрій Лаврега, й інший підозрюваний Семенов були в його батальйоні.

Мама Андрія з журналістами розмовляти не захотіла. Та й, судячи з усього, жінка навіть не в курсі того, що сталося. Також на сторінці в Ярового (Андрія Лавреги) є відео “Днюха Тихого”, де друзі вітають його з днем народження. “Тихий” це позивний Лавреги.

Командир “Червень”, у якого служив Андрій Лаврега, сказав, що сім місяців тому він пішов із батальйону. “Він прийшов і сказав: “Усе, я більше не можу”. Він три роки на війні. Люди, які повертаються з фронту, вони можуть убивати. Я про це вже чотири роки кричу. Якщо я доросла людина, я все для себе зрозумів, усвідомив, то це пацани. Він із 17 років воює, він класний снайпер. Винні ті, хто затіяв війну і ті, хто цих пацанів за три копійки зараз наймає для вбивств”, – говорить “Червень”.

Читайте також:  “Усе ліжко було у крові”: Чоловік жорстоко вбив рідного брата, позбавивши його “чоловічого достоїнства”

Кілер стріляв із будинку навпроти
Нагадаємо, 1 грудня, в неділю, у центрі Києва біля ресторану “Маріо” був розстріляний джип бізнесмена і депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва. Куля потрапила в його 3-річного сина, хлопчик помер у кареті швидкої допомоги. Сам депутат не постраждав.

Поліція зуміла затримати двох підозрюваних. За даними OBOZREVATEL, ними виявилися Андрій Лаврега і Семенов. Обом приблизно по 20 років, вони в минулому – бійці добровольчого батальйону.

Також, за даними поліції, стріляли по джипу з будинку навпроти. Як розповів на брифінгу глава поліції Києва Крищенко, затримані заздалегідь орендували приміщення і підготувалися до вбивства.

Розкрити злочин допомогли свідки, які перебували у сірому “Хюндаї”. Поліція знайшла їх і завдяки їх показанням з’ясувала, звідки велася стрільба.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.