facebook

Експерт пояснила, як секс впливає на здоров’я

Секс – сильний біохімічний процес, свого роду гормональний коктейль – суміш серотоніну, окситоцину, адреналіну, дофаміну, ендорфінів, естрогену й тестостерону.



Зубарєва Наталія пояснила “Здоров’ю 24”, як хороший секс впливає на той чи інший гормон і здоров’я в цілому.

Серотонін, дофамін й ендорфін – це головні гормони щастя, задоволення, радості. Їхній рівень підвищується в процесі сексу, і тому депресія і депресивні стани будуть вам незнайомими.

Пролактин. Його рівень теж зростає, тим самим стимулюючи стовбурові клітини головного мозку й утворюючи нові нейрони в центрі нюху. Цей гормон є антидепресантом. Саме пролактин викликає сонливість, тому слід звинувачувати його, якщо одразу після сексу партнер засинає.

Естроген – “привабливий” жіночий гормон. Секс допомагає підтримувати його на оптимальному рівні. Секс – це профілактика синдрому домінування естрогенів.

Естроген – гормон, який здатний продовжувати молодість, бо він покращує здатність клітин до оновлення, стимулює вироблення колагену і підвищує пружність шкіри, перешкоджає появі зморшок. Естроген пригнічує біль, викликаний ПМС.

Тестостерон. Чоловічий гормон, який робить чоловіка чоловіком. Є секс – є тестостерон. Саме він зменшує ризик судинних захворювань у чоловіків (зокрема інсультів та інфарктів), мінімізує ймовірність злоякісних утворень у простаті.⠀

Окситоцин – гормон, який здійснює знеболюючий ефект. Так що мігрень – не привід відмовлятися від сексу, а навпаки. Після оргазму саме окситоцин спонукає обійняти, приголубити й продовжувати спілкування. ⠀

Ще кілька позитивних моментів

Контроль ваги. 30 хвилин = 200 ккал = 15 хвилин на біговій доріжці.

Зміцнює імунітет. При регулярному сексі рівень імуноглубіну А на 30% вищий, ніж у тих, хто займається ним рідше.

Сприяє розумовій активності навіть з моменту думки про нього. Це більш ефективна розминка для мозку, ніж кросворд або логічні ігри. А відчуття оргазму здатне активізувати понад 30 клітин головного мозку.

Читайте також:  Дівчина померла після жорсткого сексу з експоліцейським

Збільшує постачання поживних речовин і кисню до клітин головного мозку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.