facebook

Була вся у крові: у школі жорстоко познущалися з дівчинки з інвалідністю

Троє хлопців били ногами в живіт



У 9-й школі у Рівному жорстоко познущалися з дівчинки з інвалідністю.

Мати обурена і каже, що це вже не вперше таке стається з її дитиною у цьому навчальному закладі.

Про це інформує “Рівне вечірнє”.

Вероніка Геращенко, мама 11-річної Наді, розповідає, що донька має проблеми з опорно-руховим апаратом.

“Надя — не єдина дівчинка з інвалідністю, яка пішла вчитися у цей клас. Раніше тут навчався хлопчик з вадою слуху, і він теж мав проблеми з однокласниками. Якось троє хлопців скрутили його і намагалися налити води йому в слуховий апарат… Після цього мама перевела його до іншої школи. Якось і Надю били троє хлопців ногами в живіт. Проте тоді мене переконали, що проблема саме в моїй дитині, начебто вона надто бурхливо реагує на ситуації. Ми почати відвідувати психолога. В результаті моя дитина просто замкнулася і перестала розповідати мені про те, що відбувається в класі”, – розповіла жінка.

При цьому зазналася, що знову дійшло до насильства.

“Минулого тижня на уроці інформатики Надя не могла знайти презентації, яку готувала вдома. Однокласниця Маша почала її дражнити, буцімто, ніякої презентації вона не підготувала і що вона брехуха. Під час сварки Надя врешті не витримала і дала Маші ляпаса. Та вдарила у відповідь. Вчитель та інші діти заспокоїли дівчат, згодом вони попросили вибачення одна в одної. А наступного дня Маша заманила Надю за ріг школи. А там їх наздогнала Машина подруга і почала бити мою Надю, примовляючи, щоб та більше не піднімала руки на Машу. Побила її до крові, розбила носа та втекла. Надя не могла оборонятися, бо ж має проблеми зі здоров’ям. Через вікно психолог побачила Машу, а поряд з нею Надю в крові, викликали мене. Я написала заяву в поліцію про побиття. Як і інші батьки, хочу, щоб моя дитина почувалася безпечно в школі”.

Читайте також:  12 школярів отруїлися «Чорними цукерками Баби Яги» (відео)

Тетяна Заїка, класний керівник, каже: “Ситуація дуже неоднозначна. Справа в тому, що Надя — дитина з ДЦП, і вона дуже емоційна, часто зривається, коли її провокують, і дозволяє собі підняти руку. Ми розмовляємо зі всіма учасниками конфлікту. Психолог постійно працює з Надею. Так, останнього разу ситуація вийшла з-під контролю. Ми одразу ж відреагували, поліцію викликав саме директор школи. Клас — це колектив дітей, між якими час від часу спалахують конфлікти”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.