facebook

“Рейдерське захоплення”: Філарет заявив про підготовку “релігійної війни” в Україні

Патріарх Філарет прокоментував рішення Синоду Православної церкви дозволити йому пожиттєво мешкати у приміщенні Київської патріархії та створити свою релігійну місію. При цьому закинув Предстоятелю ПЦУ “рейдерське захоплення”, а Синоду – “підготовку релігійної війни”.


Про це йдеться у заяві Філарета.

Так, Філарет подякував Предстоятелю ПЦУ Епіфанію та Синоду, що не пішли на злочин, а “виявили до нього, 90-літнього, милість і не викинули на вулицю, як збирались це зробити”.

Патріарх обіцяв, що до кінця життя виступатиме проти “рейдерського захоплення майна Київської патріархії по всій Україні”. Це майно, за словами Філарета, було придбано ним за 53 роки служіння на Київській кафедрі.

Філарет згадав “деяких державних чиновників”, які виступають проти корупції і рейдерського захоплення, а на ділі приймають у цьому участь.

Патріарх звинуватив Епіфанія та Синод у брехні щодо ліквідації Київської патріархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, обіцявши, що буде боротися за неї. А також закинув Синоду ПЦУ несвідому підготовку “релігійної війни в Україні” через зміни в Божественну Літургію.

Також Патріарх закликав всіх ставати на захист Церкви.

Нагадаємо, напередодні Священний синод ПЦУ вирішив створити для почесного патріарха Філарета релігійну організацію в складі ПЦУ у формі місії, дозволив йому пожиттєво проживати у приміщенні Київської патріархії та звершувати богослужіння у Володимирському соборі.

Читайте також:  “Свідомо діяв у змові з Януковичем”: Екс-президенту оголосили підозру

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.