facebook

“Зеленському – респект!” Соцмережі про нормандську зустріч

Більшість українських користувачів соцмереж не побачили “великої зради” у переговорах Зеленського з Путіним. Але й оптимізм поділяють не всі, а дехто нагадує, що деякі домовленості могли лишитися непублічними.

“Наче, норм”


“Резюме: норм”, – лаконічно прокоментував блогер Антон Ходза.

“Країни ніхто не зрадив. Полонених намагаються повернути. Хороші переговори”, – написав Олег Сенцов.

“Але розмови про дешевий газ мене насторожують. “Товариші сепаратисти” – це, мабуть, новій мем”, – додав колишній російський в’язень.

“Навіть якщо буде реалізовано єдиний пункт – про обмін всіх на всіх, і ті ж Глондар, Коріньков, Пантюшенко через п’ять років нарешті повернуться з полону – це вже буде велике досягнення”, – вважає журналіст Дмитро Лиховій.

На його думку, домовленості про нове розведення можуть нести небезпеку, однак “Зеленському респект”: “Треба ще розібратися, що там за три ділянки наступного розведення військ (тут може бути захований чорт). Але з того, що чути із генеральних заяв, – Зеленському за Париж респект, нічого, наче, не здав. Усе правильно наполягав. Тримався гідно”.

Андрій Заблоцький уже чекає нових рамок на аватарку: “У кого є рамка для аватарки з “дякую” білим по зеленому?”

“Президент Зеленський не здав в принципових питаннях інтересів України. Чим лишились дуже невдоволені Макрон (котрий все ж лишився стриманим) і Путін (котрий якраз багато разів акцентував найбільш проблемні для себе питання, як от амністія, внесення особливого статусу до Конституції тощо)”, – вважає політолог Олексій Голобуцький.

“Зважаючи на апокаліптичні очікування, результат можна вважати настільки позитивним, наскільки це було доступно”, – додає він.

“Путін нічим не поступився”

Оптимізм поділяють не всі.

Ольга Лень нагадує, що якісь паризькі домовленості, ймовірно, є непублічними: “Знову будемо місяць гадати по інтерв’ю людей з Офісу президента та уряду, про що сьогодні реально домовилися”.

Читайте також:  Андрій Рева: середня зарплата стане 11 тис. грн.

Журналіст Юрій Бутусов попереджає, що все знову залежатиме виключно від волі Путіна: “Путін домігся підтвердження Зеленським зобов’язань по Мінським угодами від 12 лютого 2015 го. Причому умови цієї угоди не дозволяють скласти дорожню карту і послідовність дій сторін, все як і раніше залежить виключно від доброї волі Путіна”.

Насторожує його і формулювання про обмін полоненими: “Має відбутися до 31 грудня. Але не “всіх на всіх”. Путін сказав “встановлених на встановлених”. Чи входять в категорію встановлених цивільні особи в тюрмах Донбасу? Чи входять в цю категорію заручники в Криму?… Нагадаю, Путін обіцяв Порошенко і Меркель провести “всіх на всіх” багато разів”.

Давід Сакварелідзе пише, що Путін ні в чому не поступився: “Як і очікувалося, у Путіна стратегія брати нас довгою облогою! Нічим не поступається. Та й навіщо йому в даному міжнародному контексті чим-небудь поступатися слабким. Однією рукою міцно тримає нас за кишки, затискаючи. Що ж панове, немає альтернативи швидким і справжніх реформ. Не залишилося часу для симуляції. Чим більше зволікатимемо, тим гірше буде”.

ВАЗ міцніший за ВВП
“Але ж наш ВАЗ виявився міцнішим від чужого ВВП”, – написав Мустафа Наєм, обігруючи ініціали Зеленського та Путіна.

Політичний карикатурист Богдан Процишин пожартував про “нормандську п’ятірку”.

Він згадав про політичну рекламу Анатолія Гриценка, у якій він позиціонував себе як досвідченого політика, який допоможе молодому Зеленського на переговорах з Путіним.

Антон Ходза пригадав, як Путін “погодився” з тим, що Крим – це Україна.

Журналіста Катерина Венжик висловила, схоже, загальне побажання аудиторії, яка до пізньої ночі чекала на спільну пресконференцію після, як зазначалося, “робочої вечері”: “Можна тільки якось пошвидше їсти наступного разу?”

Читайте також:  "Ти – чоловік нашої мрії!" Кароль заспівала для Зеленського на корпоративі. Ексклюзивне відео

Артем Малдер приєднався: “Єдине виправдання такої довгої вечері це битва тортами”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.