facebook

6-8 років: Зеленський розповів, скільки часу потрібно на розведення військ

Про які саме райони йде мова наразі невідомо, оскільки остаточно це вирішуватимуть на “Мінських перемовинах”.



Для розведення військ на Донбасі у кращому випадку знадобиться 6-8 років. Відповідну заяву зробив глава держави Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що на “нормандському саміті” домовилися про розведення сил ще на трьох ділянках Донбасу.

Про які саме райони йде мова наразі невідомо, оскільки остаточно це вирішуватимуть на “Мінських перемовинах”.

“Усі сторони вимагали розведення уздовж всієї лінії розмежування, всі сторони. Я пояснив статистику, яка у мене є, і ту практику, і показав, що ми швидше дозволили, ніж та сторона. Але за шість місяців ми розвели три точки. Тому якщо порахувати 408-409 км контактної лінії, то ми будемо розводити 20 років. Мене вже не буде. Тому мені здається, що нам потрібно вирішити проблему конфлікту раніше. Якщо швидше і більшими ділянками – ми можемо розвести за 6-8 років”, – сказав Зеленський.

Для початку, додав Зеленський, розведення відбудеться в “простих точках”, виходячи з інтересів мирних жителів.

“Тобто, не Щастя або Дебальцеве, де ми не можемо стратегічно, політично… Тому ми говорили про три гуманітарні точки: якийсь перехід, якийсь міст, щоб просто допомогти людям”, – сказав він.

“Був начальник Генерального штабу пан Хомчак. Я йому сказав підготувати три найбільш прості точки, які дійсно допоможуть в гуманітарному напрямку і не є небезпечними”, – сказав президент.

За його словами, дані точки є, і вони будуть узгоджуватися в рамках ТКГ в Мінську. “Ми прописали, що можемо до кінця березня. Тому я і хочу, щоб це були якісь прості точки”, – додав Зеленський.

Читайте також:  “На щастя, весілля тpиває лише день”: Щoб виїхати за кордон, чернівчанка викоpистала чоловіка, який її кохав

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.