facebook

“Сніг кожного дня і пекучі морози”: Українців чекає різке похолодання уже на початку 2020 року. Сувора зима

Січень і лютий досить суворі

Погода в Україні в січні і лютому 2020 року буде досить суворою і сніжною. При цьому морози затягнуться аж до середини березня. Такий невтішний прогноз дав народний синоптик Леонід Горбань.

Проте, інші погодні ресурси з ним не зовсім згодні. Якою буде зима 2020 в Україні.

За прогнозом Горбаня, морози в січні розпочнуться з самого початку місяця і триватимуть до 24 числа. Якщо в перших числах буде не дуже холодно – від -4 до -5, то вже до 5 січня температура сильно знизиться – до -12 … -13 градусів, а до 10-го числа опуститься до -15.

Коли чекати пік морозів


Піка морозів слід чекати з 19 по 23 січня (до -20 градусів). Далі піде відлига з +1 … +3 за Цельсієм, яка продовжиться до перших чисел лютого.

А ось останній місяць зими, на думку синоптика, стане найсуворішим. В середині місяця можливі морози до -21 градуса, далі сильні холоди відступлять, але будуть періодично повертатися в країну до середини березня.

Сніг в січні буде йти щодня

Крім того, Горбань вважає, що сніг у січні буде йти майже кожен день. Попередньо синоптик повідомляє про опади на 2-3, 8 і 10 січня, а також 14 січня.

Народний синоптик прогнозує, що сильні морози в Україні триматимуться аж до середини березня.

Згідно ж із прогнозом ресурсу «Метеопрог», Україна цієї зими може піддаватися атакам морозного повітря з Сибіру. Похолодання будуть різкими, але короткочасними.

Читайте також:  "Вражаючий снігопад хлине на ці міста України прямо на вихідних, крижана гроза заллє вулиці": синоптики про погоду

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.