facebook

“Перенесення святкування Різдва”: Епіфаній зробив термінову заяву

Предстоятель православної церкви України Епіфаній наголосив, що ПЦУ готова до втілення певних реформ, які стосуються саме обрядовості.




“Ми на початку свого становлення говорили про те, що ми готові до втілення певних реформ, що стосуються нашої обрядовості. До цього часу ми втілили в життя декілька таких позитивних реформ. Це стосується безпосередньо звершення Божественної літургії, а також ми змінюємо підхід щодо спілкування з нашою українською молоддю, бо зараз молодь потребує особливої уваги і опіки нашої української церкви”
, – сказав Епіфаній після Собору ПЦУ.

Також Епіфаній зазначив, що Православна церква України не проти перенесення дати святкування Різдва Христового, але тільки тоді, коли більшість вірян підтримає це.

“Дата це не догма. Але зараз ми бачимо, що не всі підтримують цю ідею. Особливо це стосується Західного регіону. Тому ми й надалі будемо вести просвітницьку роботу і коли побачимо, що абсолютна більшість православних християн готові до зміни календаря, тоді ми проведемо календарну реформу. А зараз, оскільки ми тільки “встаємо на ноги” вже як єдина церква, то ми не можемо вносити на порядок денний ті питання, які не мають консенсусу”, – сказав він.

Читайте також:  Мовчала, бо боялася: під Черкасами пенсіонер роками ґвалтував малолітню онуку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.