facebook

У 2020-у році до Польщі приїде менше українців

Вперше з початку імміграційного буму в 2020 році до Польщі приїде та легально працевлаштується значно менше громадян України, ніж у попередньому році.



Про це інформує “Dziennik Gazeta Prawna”. Це — погані новини для польських роботодавців. Експерти Польсько-української торгово-промислової палати (PUIG) та агентство зайнятості “Foreign Personnel Service” підтримують їх прогнози.

За їхніми даними, 20 % людей, які до цього часу їздили працювати за кордон, не мають наміру цього робити в наступному році. Ця тенденція підкріплюється також оптимістичними даними з економіки України: вона в даний час зростає на понад 4%, заплановане підняття заробітної плати на 10% та в наступному році повинні з’явитись нові інвестиції, — пише видання.

Однак важливіше за те, скільки українців приїде до Польщі, є інформація — як довго вони залишатимуться на ринку. Наразі дані дослідження показують, що кількість постійних дозволів на роботу збільшується. А це означає, що імміграція змінюється від короткострокової до довгострокової.

Читайте також:  Чотирирічний хлопчик, який потрапив з дідусем під колеса таксиста, помер

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.