facebook

В Україні різко зросли пенсії та доплати: кому очікувати на підвищення

В Україні зросли пенсії та надбавки до виплат.



Про це пишуть “Факти”.

У зв’язку з встановленням нового розміру прожиткового мінімуму на одну особу на рівні 2027 гривень на місяць розмір мінімальної пенсії для осіб, які втратили працездатність, збільшився з 1564 гривень до 1638 гривень. А максимальна пенсія зросла на 740 гривень і тепер становить 16 тисяч 380 гривень.

За даними Пенсійного фонду, мінімальна пенсія шахтарів збільшилася на 222 гривні, мінімальна пенсія в разі втрати годувальника з числа військовослужбовців – на 146 гривень, мінімальні виплати інвалідам війни та учасникам бойових дій – на 122-210 гривень, мінімальні виплати інвалідам внаслідок ліквідації аварії на ЧАЕС – на 166-210 гривень, виплати жертвам нацистських переслідувань – на 22-37 гривень.

У той же час для окремих категорій пенсіонерів розмір пенсійного забезпечення залишився без змін. Це стосується осіб, у складі пенсійної виплати яких відсутні складові, які залежать від величини прожиткового мінімуму, до яких відносяться, зокрема: основний розмір пенсії; підвищення до пенсій дітям війни; надбавки реабілітованим та членам їх сімей, які примусово переселені; щомісячна додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров’ю, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; надбавка на догляд тощо.

Читайте також:  Кривава ДТП на курорті: Легковик врізався у маршрутку, яка переїхала жінку, після чого… Деталі шокують

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.