facebook

У Венеції почалася чергова повінь

Рівень води піднявся на 144 см, але очікується, що завтра вона трохи опуститься. Люди пересуваються по помостах або ж в гумових черевиках майже по коліна у воді.
У Венеції в Італії вранці в понеділок, 23 грудня, знову піднявся рівень води – цього разу на 144 см. Про це повідомляє Інтерфакс.



Затоплено значну частину пішохідних вулиць, туристи і жителі міста ходять по помостах. Повінь виявилася менш серйозною, ніж очікувалося: експерти прогнозували, що рівень води підніметься до позначки в 150 см.

Очікується, що завтра вода опуститься, її рівень досягне 135 см. 25 грудня, коли католики святкують Різдво, рівень води, за прогнозами, також буде вищим за норму – максимум складе 115 см.

Нагадаємо, 13 листопада рівень води у Венеції піднявся до критичної позначки в 187 см, що стало другим значенням за всю історію спостережень. Більш як 80% міста було затоплено.

Раніше стали відомі подробиці про найсильнішу з 1960-х років повінь у столиці провінції Венето. Однією з причин того, що Венеція вже до 2028 року стане непридатною для життя, стала корупція місцевих чиновників, а не тільки кліматичні зміни.

Читайте також:  Уряд Італії виділив 65 млн євро для відновлення Венеції після повені

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.