facebook

Долар впаде ще більше: експерти дали тривожний прогноз

Курс долара і євро продовжують падати. З п’ятниці, 20 грудня, долар подешевшав ще на 8 копійок, а євро – на 13 копійок. Таким чином, гривня зміцнилася до рівня січня 2016 року. Більш того, з початку нинішнього року українська національна валюта виросла по відношенню до долара США на 19% і, згідно з даними міжнародного агентства Bloomberg, стала світовим лідером за темпами зростання курсу. Так, 23 грудня НБУ встановив курси на рівні 23,29 грн за долар і 25,85 грн за євро. Знижуються курси іноземних валют і на готівковому ринку. В обмінниках долари можна здати в середньому по 23,06 грн, купити – по 23,32 грн, євро – здати по 25,49 грн, купити – по 26,90 грн.



Про це пише видання “ФАКТИ”.

“Курс гривні дещо зріс, і зранку в понеділок, 23 грудня, торгується на рівні 23,27 грн за долар, – розповів керівник відділу аналітики компанії Forex Club Андрій Шевчишин. – Така динаміка спостерігається на тлі заяви міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофія Милованова про те, що відомство може переглянути курс української валюти до долара у власному макропрогнозі на 2020-2022 роки. Раніше Кабінет міністрів України заклав в державний бюджет курс на рівні 27 грн за долар.

Крім того, стало відомо, що “Газпром” прагне врегулювати судові претензії з НАК “Нафтогазом”, а також антимонопольні претензії з урядом України на 7,4 млрд доларів до 29 грудня. Ймовірно, найближчим часом гривня продовжить рости і піде в діапазон 23,2-23,4 грн за долар”, – вважає Шевчишин.

Читайте також:  Понад мільйон переглядів: відеоколяда семінаристів підкорює мережу (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.