facebook

Ідентифікували тіла усіх загиблих у страшній пожежі в коледжі

Найближчі кілька днів в Одесі прощатимуться зі студентами та двома співробітниками Інституту біології південних морів, які загинули під час пожежі. А сьогодні відспівали 16-річного Кирила Трофимчука. Про трагедію родини цього хлопчика чули чи не всі в Одесі – два роки тому від онкохвороби помер його старший брат, якому складали всім миром гроші на ліки. Йому також було 16, йдеться в ТСН.

“Він мамі дзвонив, сказав, що він задихається і хлопці теж там були, вони всі задихались… Він сказав: “Мамочка, я не знаю, що робити. Я непритомнію”, – у день трагедії розповідала сестра загиблого хлопця.

Це останні слова, які в телефоні почула мати юнака. Коли сталося займання, Кирил Трофімчук був на 5 поверсі, в кабінеті інформатики. Він встиг лише попрощатися з матір’ю. Сьогодні в храмі на соборній площі з Кирилом прощається уся Одеса. Прийшли ті, хто особисто знав хлопця і ті, хто дізнався про нього з новин.

Кирило в закритій труні, вогонь дуже понівечив тіло. Його батько каже, родина до останнього добиватиметься покарання для тих, хто винен у масштабній пожежі. На його думку це той, хто перевіряв коледж на пожежну безпеку, а також викладачка, яка побачивши дим у кабінеті, не розпочала евакуацію дітей, а побігла шукати керівництво закладу.

“Вона на сьогодні, ніби нічого не сталось, викладає перед тими ж студентами, 16, з яких вона спалила, як може ця людина не бути відстороненою від роботи”, – каже батько загиблого.

Після кількох експертиз правоохоронці зупинилися на одній версії пожежі – загоряння побутового електричного обладнання на третьому поверсі коледжу. І вже за 5 хвилин, як на місце прибули перші пожежні, вогонь охопив 700 квадратних метрів будівлі. А за кілька годин повністю її знищив. До останнього ніхто не наважився сказати, що тих, хто залишилися всередині, вже немає в живих.

Читайте також:  Через легковажність "базарників" у Франківську ледь не загорілась багатоповерхівка

Будівля згорілого коледжу досі обгороджена залізним парканом. Сюди досі не пропускають транспорт, відкрили лише прохід для пішоходів. Десять днів тому звідси пішли рятувальники, які проводили пошукові роботи. Але чи не щодня сюди приходять одесити і приносять квіти.

До нового року мають поховати усіх загиблих. Долю згорілої будівлі вирішуватимуть вже навесні, однак вже точно відомо, що в цьому кварталі встановлять меморіальну дошку в пам’ять тих, хто не вийшов з палаючого коледжу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.