facebook

Слухові та візуальні галюцинації є нормою – дослідження

У спостереженні взяли участь 31 261 осіб з 18 країн світу.

1631213



Фахівці з’ясували, що слухові і візуальні галюцинації можуть виникати не тільки у людей, які страждають від психічних розладів. Дослідження показало, що близько 5 відсотків здорового населення нашої планети час від часу спостерігають за собою напади галюцинацій, пише журнал JAMA Psychiatry.

У спостереженні вчених взяв участь 31261 доброволець з 18 країн світу, всі ці люди ніколи не спостерігалися у психіатрів. Учасники дослідження пройшли складні тести, спрямовані на виявлення особливостей їхньої психіки.

Результати показали, що 5 відсотків людей хоч раз у житті зазнавали зорових або слухових галюцинації, при цьому ніяких відхилень у їх психіці помічено не було.Відзначається, що третина з тих, хто стикався з галюцинаціями, відчув це всього лише один раз в життя, ще третина – від двох до п’яти разів.

Звукові галюцинації виявилися більш характерними для жінок, а жителі розвинених країн стикаються з обома типами галюцинацій частіше, ніж ті, хто проживає в країнах, що розвиваються.

Нагадаємо, що галюцинації – це образи, що виникають у свідомості без будь-якого зовнішнього подразника. Раніше вважалося, що галюцинації з’являються тільки під впливом психотропних речовин або у хворих на шизофренію людей.

Читайте також:  У чому успіх “Слуги народу”: Соціологи провели дослідження

Шукайте деталі в групі Facebook