facebook

В Італії дозволили вирощувати коноплю для власних потреб

У 2016 році в Італії було прийнято законодавство, яке дозволяє вживання канабісу з вмістом психотропного активного інгредієнта нижче 0,6 відсотка.



Верховний суд Італії ухвалив, що вирощування канабісу вдома в невеликих кількостях є законним. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters. Касаційний суд 19 грудня постановив, що не слід вважати злочином вирощування наркотичних засобів “в невеликій кількості, які вирощуються вдома виняткового для власного використання”.Відомо про це стало тільки в четвер, 26 грудня. “Суд відкрив шлях, тепер справа за нами”, – сказав Маттео Мантеро, сенатор від “Руху 5 зірок”, що виступає за легалізацію канабісу.

Мантеро представив поправку до бюджету 2020 року, що передбачає легалізацію і регулювання внутрішнього споживання канабісу, але вона була відхилена спікером Сенату від консервативної партії Сільвіо Берлусконі Forza Italia. “Наркотики шкодять, забудьте про те, щоб вирощувати їх або купувати в магазинах”, – сказав у своїй заяві лідер партії “Ліга” Ліги Маттео Сальвіні. Мауріціо Гаспаррі, сенатор від Forza Italia, яка є союзником “Ліги”, заявив, що перший закон, який буде затверджений правоцентристською коаліцією, якщо вона прийде до влади, “скасує абсурдне рішення суду”. У 2016 році в Італії було прийнято законодавство, яке дозволяє вживання канабісу з вмістом психотропної активного інгредієнта (ТГК) нижче 0,6 відсотка.

Читайте також:  В Італії раптово активізувався вулкан Етна: фото та відео вогняного виверження

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.