facebook

Дзідзьо записав новий варіант гімну України

Почути гімн на новий лад можна буде під час гастрольного туру оркестру. Спочатку Україною, а потім і Європою

Гімн, але по-новому. Із молодіжним симфонічним оркестром та українською диригенткою, яка працює в Австрії. І Михайлом Хомою, тобто Дзідзьо. Дві доби, через надто щільний графік, виконавці працюють безперервно. Уже сьогодні планують записати музичний супровід та хор. А готовий варіант українського символу можна буде почути вже 2020-го. Журналіст “5 каналу” Валерія Павленко продовжить.

Гімн на новий лад – від молодіжного оркестру України.

Виконує Михайло Хома. Більше відомий як Дзідзьо. І відбувається це дійство під керівництвом головної диригентки Опери в австрійському Граці Оксани Линів. Через щільний графік учасники працюють мало не цілодобово.

Оксана Линів каже: “Учора в нас була перша репетиція, яка тривала, напевно, 5 годин. Ми навіть робили певні коректури. Зараз продовжуємо працювати. Сьогоднішній запис триватиме до 11-ї ночі. Тобто ми працюємо 13 годин без перерви”.

Михайло Хома зізнається: після того, як виконав гімн перед футбольним матчем Україна – Литва, по-новому захопився музичним символом держави.

Розповідає: “Я так щиро повірив тоді, що Україна може виграти Євро-2020, що запалився тою ідеєю і заспівав так, що людям дуже сподобалося. Так? І коли я почитав коменти, от саме коменти мене і запалили”.

Акомпанує молодіжний симфонічний оркестр. Уперше всі учасники зустрілися в середу.

А учасник молодіжного симфонічного оркестру Георгій Мороз каже: “У нас є дуже багато варіантів гімну, і ми зробили один досить насичений. Я вам скажу, що вперше в житті я відчув таку насолоду, граючи”.

Усі зусилля заради популяризації українського славня. Щоби його знали не лише в Україні, а й за кордоном.

“Для нової історії України, нашої держави, дуже молодої, створити справді таке виконання, яке стане трошки історичним і символічним. Мені дуже приємно, що ми можемо стати прикладом для молоді”, – говорить Линів.

Почути гімн на новий лад можна буде під час гастрольного туру оркестру. Спершу Україною, а потім і Європою.

Валерія Павленко, “5 канал”

Читайте також:  Голос Діти 5: Дзідзьо після поразки "лікує" стрес просекко (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.