facebook

Правоохоронці просять прикарпатців не залишати в автівках цінні речі

Пам’ятайте, що увагу злочинця може привернути все, що лежить в салоні машини. Навіть якщо річ не має цінності, ви можете поплатитися, як мінімум розбитим склом. Тому обов’язково забирайте з собою усі цінні речі.1393935730_1-rhflsrf-p-vfibyb


Віддайте перевагу зберіганню автомобілів на стоянках, які охороняються, подбайте про обладнання авто надійною сигналізацією.

 

Найбезпечніше – це передбачити усі можливі способи викрадення і виключити їх заздалегідь.

 

На парковках біля торгівельних центрів ставте автомобіль в місцях, які знаходяться в огляді відеокамер.

 

Ніколи не залишайте свій автомобіль відкритим, навіть якщо ви вийшли на хвилинку, наприклад, купити що-небудь в магазині або кіоску.

 

Як правило, у більшості випадків здобиччю автозлодіїв стають GPS-навігатори, відеореєстратори, антирадари, автомагнітоли, акустика. З салонів авто також “пропадають” сумки і барсетки, ноутбуки, стільникові телефони тощо. При цьому злодюжки псують замки дверей, розбивають скло, тим самим спричиняючи більший збиток, ніж вартість викраденого майна.

 

Правоохоронці пропонують поради, які допоможуть зберегти Вам свої машини та речі, що в ній знаходяться.

 

Перш за все не залишайте ключі в авто, навіть покидаючи її на декілька секунд. Виходячи з автомобіля навіть на короткий час, включайте наявну сигналізацію та інші засоби охорони; завжди, покидаючи салон авто, перевіряйте, чи добре закриті двері та вікна автомобіля.

 

Якщо вам потрібно залишити автомашину на ніч, виберіть добре освітлене місце, що переглядається, бажано щоб таке місце було людним.

 

Якщо ж крадіжка все-таки сталася, якнайшвидше викличте міліцію. Постарайтеся не чіпати свій автомобіль і не сідати в салон до приїзду слідчо-оперативної групи, щоб зберегти можливо залишені злодієм докази.

Читайте також:  На Прикарпатті двоє чоловіків втопилися під час риболовлі

Шукайте деталі в групі Facebook