facebook

Хірург під час операції випадково спалив пацієнтку. В таке неможливо повірити

У Румунії хвора на рак пацієнтка померла після операції, під час якої лікарі випадково її підпалили.



Про це пише BBC.

Хірурги лікарні Флореаска в Бухаресті (Румунія) використовували дезінфікуючий засіб на спиртовій основі під час операції 66-річної жінки, яка хворіла на рак підшлункової залози. Але потім вони використали електричний скальпель, який, вступивши в контакт зі спиртом, підпалив тіло жінки просто на операційному столі.

Пацієнтка отримала опіки 40% тіла і через тиждень померла в лікарні, поліція почала розслідування інциденту. Сімʼя жертви розповіла, що їм не повідомили «про серйозність ситуації» або подробиці події — тільки про те, що це «нещасний випадок».

«Ми дізналися деякі подробиці з преси, коли вони транслювалися на телебаченні, — сказали вони. — Ми не висуваємо звинувачень, ми просто хочемо зрозуміти, що сталося».

Міністр охорони здоровʼя Румунії Віктор Костач пообіцяв розслідувати цей інцидент.

Зазначимо, що Румунія витрачає на свою систему охорони здоровʼя менше за будь-яку іншу країну ЄС — як на одного жителя, так і у відсотках від ВВП. Вона має найвищі показники дитячої смертності на континенті, поряд з нерозвиненою інфраструктурою лікарень і постійною нестачею медичного персоналу.

Читайте також:  «Рак не вибирає»: відома українська телеведуча зізналась про страшну хворобу (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.