facebook

Дружина і діти падали з ніг від горя … Країна попрощалися з онкологом Андрієм Павленком

У Спасо-Преображенському соборі Петербурга вчора, 6 січня. пройшло прощання з лікарем-онкологом Андрієм Павленком. Чоловік помер напередодні після важкої хвороби. Поховали Павленка на Кіновеєвському кладовищі.

Історія лікаря-онколога з Санкт-Петербурга, який боровся з раком протягом півтора року, приголомшила весь світ. Спеціаліст допомагав іншим людям в безнадійних ситуаціях, але потім і сам зіткнувся з важкою недугою. Він пройшов кілька курсів лікування і навіть переніс операцію з видалення шлунка.

Андрій Павленко помер рано вранці 5 січня.

Вчора ж в петербурзькому Спасо-Преображенському соборі пройшла громадянська панахида. Попрощатися з Павленком приїхали друзі, колеги, а також ті, хто щиро переживав за його долю. У храмі зібралося більше двохсот чоловік, серед яких і колишні пацієнти Павленка. Багато з них не можуть стримати сліз, адже лікар колись врятував їм життя, провівши складні операції.

Пацієнти звернулися до розпорядників церкви з проханням висловити на адресу померлого свої подяки. Однак бажаючих виявилося так багато, що вдова попросила висловитися їх уже на цвинтарі. «Зараз просто ніяких слів немає», – сказала дружина.

Поруч з труною батька не може стримати ридання і його дочка. Як передає кореспондент «СтарХіта», дехто вирішив віддати данину поваги не тільки самому Павленко, але і його рідним, схиливши перед ними голови.



За спогадами колишніх пацієнтів, онколог був не просто відмінним фахівцем, але і чудовою людиною. З багатьма він вибудовував дружнє спілкування, намагаючись підтримувати зв’язок і після виписки.

Так, молодий чоловік на ім’я Іван розповів, що його випадок вважали безнадійним і інші лікарі давали невтішні прогнози, але Андрій погодився провести йому операцію, яка і стала рятівною. Одна ж жінок, відійшовши від труни, крізь сльози прошепотіла: «Він мене врятував, я вдячна йому за це».

Читайте також:  Обама виконав релігійну пісню на похороні убитих в Чарльстоні

Коли почалася поминальна молитва, молодша дочка Павленка голосно заплакала. Під час відспівування родичі ледь могли стояти на ногах, тому їм принесли стільці.

«Людина, про чию душу ми будемо молитися, порівняно молодим йде від нас. Він самовіддано віддавав себе справі, слідуючи законам Божим», – почав свою промову священик.

«Якщо ви дивитеся це відео, значить, я вже помер. Але, я хотів би подякувати кожній людині яка була зі мною і йшла цей нелегкий шлях, з моменту діагностики, практично до самого кінця. Дякую вам за вашу підтримку, посмішку … Кажуть, що людина живе поки пам’ятають його ім’я і живе його справу, спільно з моїми друзями ми придумали грант імені Андрія Павленка», – заявляє на записі лікар.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.