facebook

В Ірані впав український літак МАУ: на борту було 15 українців. Усі деталі

Український літак Boeing 737 авіакомпанії “Міжнародні авіалінії” (МАУ), на борту якого перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, розбився незабаром після вильоту з аеропорту Тегерана (Іран).

Як повідомляє агентство Tasnim., літак прямував до Києва. ЗМІ уточнюють, що Boeing 737 зазнав аварії через технічні проблем біля тегеранського міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні.

Марка літака, що розбився – Boeing 737-800. Він летів за маршрутом: Тегеран – Київ.

ЗМІ назвали три попередні версії катастрофи: технічна несправність і випадкове потрапляння ракет, зіткнення з безпілотником США.

Політ тривав 12 хвилин, після чого борт упав поблизу аеропорту Тегерана.

Після падіння літака спалахнула пожежа. Швидше за все, ніхто не вижив.

Це – найбільша авіакатастрофа з українським літаком за всю історію незалежної України. Востаннє аварія такого масштабу трапилася 17 грудня 1997 року. Тоді, під Салоніками загинули всі 66 пасажирів і 8 членів екіпажу українського літака.

Інформацію про подію підтвердив глава аеропорту – він заявив, що літак розбився незабаром після зльоту.

Відомо, що борт літав менше чотирьох років. Перший політ він здійснив у червні 2016 року. У той же час, київський аеропорт поки не володіє інформацією про можливе катастрофі борту біля Тегерана, як і раніше очікує його близько 08:00.

OBOZREVATEL стежить онлайн за тим, що відбувається:

8:09 – Глава управління НС Ірану повідомив, що тіла загиблих були направлені на експертизу ДНК. За його даними, більшість пасажирів були іранцями.

8:00 – У Тегеран в екстреному порядку направили делегацію з українського Міністерства з надзвичайних ситуацій.

7:39 – В аеропорту “Бориспіль” на табло з’явилася інформація про те, що рейс скасували.

7:35 – Рятувальники виявили чорний ящик літака, що розбився в Тегерані, передає іранське ТБ.

Читайте також:  У Мексиці наркомафія збила літак

7:32 – У посольстві України в Ірані повідомили, що остаточних списків загиблих поки немає, їх встановлюють.



7:27 – Департамент консульської служби МЗС України підтвердив загибель всіх пасажирів і членів екіпажу.

7:22 – ЗМІ показали нові кадри з місця катастрофи українського літака.

07:16 – З’явилися перші фото лайнера, що розбився.

6:50 – ЗМІ повідомили, що всі пасажири і члени екіпажу загинули. Рятувальники не виявили слідів тих, хто міг вижити, на місці катастрофи.

6:22 – За даними “РИА Новости”, на борту літака було 180, а 167 пасажирів.

6:20 – З’явилося перше відео падіння українського лайнера в Ірані.

6:18 – За даними Flight Radar, український рейс PS752 вилетів sз Тегерана j 4.42 ранку (за київським часом) і перестав передавати дані в 4.44.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

У ніч на 8 січня Іран завдав удар балістичними ракетами по військово-повітряній базі Айн аль-Асад і в Ербілі на півночі Іраку, де розміщені американські війська. Бомбардування відбувалася двома хвилями.

На обіцянку Пентагону відповісти на атаку, в КВІР пригрозили “вдарити на цей раз в самій Америці”. В Ірані також додали, що в разі бомбардування іранської земліответний удар припаде на міста Дубай (Об’єднані Арабські Емірати) і Хайфу (Ізраїль).

При цьому увечері 7 січня Збройні сили США, включаючи ракетні батареї протиповітряної оборони, по всьому Близькому Сходу були приведені в стан підвищеної готовності.

Ситуація на Близькому Сході серйозно загострилася після вбивства 3 січня іранського генерала Касема Сулеймані, який був убитий в ніч на 3 січня в результаті повітряного удару США по міжнародному аеропорту Багдада (Ірак).

Наказ був відданий главою США Дональдом Трампом. За його словами, Сулеймані “причетний до загибелі мільйонів людей” і його “повинні були прибрати ще багато років тому”.

Читайте також:  Батько школяра жорстоко відгамселив вчителя фізкультури

Постпред Ірану в ООН Маджид Тахтім-Раванчі порівняв вбивство військами США генерала з оголошенням війни.

Після вбивства американськими військами іранського генерала Касема Сулеймані в аеропорту Багдада в Ірані заявили, що визначили 35 цілей для ударів у відповідь по США.

5 січня парламент Іраку проголосував за виведення військ США з країни після вбивства іранського генерала.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.