facebook

“Екіпаж не гине, вони йдуть в небо”: Опубліковано фото загиблих в авіакатастрофі під Тегераном українців

В авіакатастрофі літака МАУ, який сьогодні зранку, 8 січня розбився під іранським Тегераном, загинули всі дев’ять членів екіпажу рейсу PS752.

Радник Міністра МВС Євгеній Терехов на своїй сторінці у Facebook опублікував фотографії загиблих пілотів та бортпровідників, повідомляє ТСН.

“Екіпаж не гине, вони йдуть в небо… Світла пам’ять”,



– підписав допис Терехов.

У катастрофі загинули троє пілотів: Наумкін Олексій Євгенович, Гапоненко Володимир Іванович, Хоменко Сергій Анатолійович.

Загибли також шість бортпровідників: Статнік Катерина Олегівна, Матьков Ігор Валерійович, Микитюк Марія Михайлівна, Лихно Денис Михайлович, Овчарук Валерія Євгеніївна, Сологуб Юлія Миколаївна.

В аеропорт Бориспіль, куди так і не долетів літак, друзі та колеги загиблих несуть свічки та квіти, щоб вшанувати їх пам’ять. Як розповідають очевидці, люди не стримують сліз.

Президент України повідомив, що вирішив уряд щодо аварії українського літака в Ірані.

Про це Володимир Зеленський написав на своїй сторінці у Facebook.

“Завершилося позачергове засідання уряду. Сьогодні ввечері до Ірану вилітає наш літак із фахівцями експертної та пошуково-рятувальної груп”, – зазначив президент.

“Серед них – представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міноборони, МЗС, МВС, СБУ, РНБО, Державної авіаційної служби, Нацбюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та “Міжнародних авіаліній України”, – зазначив він.

“Усі вони будуть залучені до розслідування, ідентифікації та репатріації тіл українців, загиблих в авіакатастрофі. Проводжу постійні консультації з нашими іноземними партнерами. Наш пріоритет – встановлення істини та відповідальних за цю страшну катастрофу”, – резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс “Тегеран-Київ”.

На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. РНБО опублікував

В авіакатастрофі під Тегераном загинули 11 українців. Відомо, що на рейс зареєструвалося 169 пасажирів, втім двоє людей так і не сіли на борт літака.

Читайте також:  Під будинок Смолію принесли труни з вінками

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.