facebook

Іран помилково збив літак МАУ російською зенітною ракетою – Newsweek, CBS, CNN

Центральне командування ЗС США відмовилося коментувати інформацію



Український літак компанії МАУ, який розбився під Тегераном, був збитий Іраном за допомогою зенітної ракетної системи. Ймовірно – випадково. Про це повідомляє Newsweek із посиланням на представника Пентагону, високопоставленого співробітника американської розвідки та співробітника іракської розвідки.

“Вважається, що літак був вражений створеною в Росії ракетно-повітряною системою Тор-M1, відомою НАТО як Gauntlet, повідомили Newsweek три чиновники”, – пише видання.

За даними високопоставленого джерела в Пентагоні, інцидент був випадковим. Сили ППО Ірану, найімовірніше, були в бойовій готовності після ракетного удару по американським військових базах в Іраку.

Центральне командування ЗС США відмовилося коментувати цю інформацію журналістам Newsweek.

У свою чергу, джерела CBS News в розвідці США повідомили, що супутник зафіксував у районі авіатрощі інфрачервоні спалахи від пусків ракет, після чого стався вибух. Також були зафіксовані сигнали включення радару.

Президент США Дональд Трамп публічно заявив про сумніви, що причиною катастрофи українського лайнера поблизу Тегерана став технічний чинник.

“У мене є підозри із цього приводу. Хтось, на тому боці, міг припуститися помилки”, – пояснив американський лідер.
Водночас він нагадав, що політ українського літака відбувався за “досить несприятливої навколишньої обстановки”.

CNN також повідомляє, що, відповідно до численних заяв чиновників США, – Іран, ймовірно, помилково збив український авіалайнер. На це вказують і джерела в Пентагоні.

“Робоча теорія заснована на постійному аналізі даних із супутників, радарів і електронних даних, які регулярно збирають військові і розвідувальні служби США”, – написало видання.

Нагадаємо, сьогодні президент Рухані пообіцяв Зеленському, що Іран надасть всі необхідні дані щодо катастрофи літака МАУ. Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що українські фахівці розглядають 7 версій катастрофи літака.

Читайте також:  В Україні восени зросте вартість інтернету та телебачення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.