facebook

В Ірані уламки українського літака згрібають бульдозером

В результаті цих дій знищується шанс на проведення детального розслідування катастрофи.



Іранська сторона згрібає уламки українського Boeing, що розбився в Тегерані, бульдозером.

В результаті цих дій знищується шанс на проведення детального розслідування трагедії. На це звернув увагу в своєму “Твіттері” засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Хіггінс. “Все більше і більше повідомлень від людей, які мають доступ до місця аварії, про те, що уламки були знесені в купу, що робить дане судове розслідування практично неможливим”, – констатував він.

У свою чергу політичний редактор німецького видання Bild Юліан Репке оприлюднив фото того, як іранці зачищають територію катастрофи, і провів паралель з збиттям рейсу МН17 на Донбасі і подальшими діями російських терористів. “Іранці знесли бульдозером місце аварії рейсу PS752!!! “Іхтамнєт” теж зробили б це”, – зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 8 січня Іран завдав удару балістичними ракетами по військово-повітряній базі США. Через кілька годин після цього розбився український літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ. 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули. Іран оголосив причиною аварії загоряння двигуна. Проте в міжнародних ЗМІ обговорюється варіант про те, що український лайнер могла випадково збити іранська ракета. Іран надав Україні і США попередню доповідь про катастрофу. За його даними, пожежа на борту спалахнула до падіння, а при зіткненні літака з землею стався вибух. 9 січня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що, згідно з даними розвідки, Boeing 737 авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” був збитий іранською ракетою. Президент США Дональд Трамп також висловив сумніви в тому, що літак зазнав аварії через технічні несправності.

Читайте також:  СБУ відкрила справу за трьома статтями щодо збиття літака МАУ

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон запевнив, що є докази того, що український літак Boeing 737 збили іранською ракетою. Влада Ірану категорично заперечує, що літак МАУ міг бути випадково збитий ракетою російського виробництва. Таку позицію озвучив офіційний представник іранського уряду Алі Рабей. У свою чергу президент Володимир Зеленський відреагував на заяви світових лідерів тільки через 12 годин. Він заявив, що версія про попадання ракети в літак МАУ не виключається, але поки не є підтвердженою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.