facebook

“Українців, на щастя, тільки 11”: Пристайко про загиблих в катастрофі Boeing

Глава МЗС Вадим Пристайко, кажучи про катастрофу українського літака в Ірані, заявив, що Україна “на щастя” втратила “тільки 11 людей”.

Це сталося під час брифінгу, передає кореспондент #Букв.

Міністр говорив про те, що наразі складно визначити, коли тіла загиблих в авіакатастрофі в Тегерані громадян України — двох пасажирів та 9 членів екіпажу — будуть передані українській стороні. Це, за його словами, пов’язано з тим, що фахівцям необхідно відібрати генетичні матеріали у всіх 176 загиблих і розшукати їхніх родичів, а для цього потрібен час.

“Говорити про те, коли конкретно може піти на це часу, дуже складно”, — зазначив Пристайко.

При цьому міністр зробив неоднозначну заяву, повідомивши, що Україна “на щастя” втратила “тільки 11 людей”, в той час як втрати інших держав є значно більшими.

“Багато людей, їх розвезли по всім лікарням, по лікарнях в Тегерані. До кожного тіла… Це ж не тільки українці. Українців одинадцять, на щастя. Шкода так говорити, але все таки тільки одинадцять людей. Значно більше канадців загинуло — 63 і так далі, ви розумієте”, — сказав Пристайко.

Нагадаємо, незадовго після зльоту з Тегерана (Іран) літак української компанії МАУ, Boeing 737, зазнав аварії. В результаті аварії Boeing-737 в Ірані загинули громадяни 7 країн, в тому числі 11 українців. Так, загинули: 82 громадянина Ірану; 63 громадянина Канади; 11 громадян України (двоє пасажирів і 9 членів екіпажу); 10 громадян Швеції; 4 громадянина Афганістану; троє громадян Німеччини; троє громадян Великобританії.

Читайте також:  13-річна дівчинка на Львівщині народить дитину від неповнолітнього школяра

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.